Honlap >

Ausztria síelés

A klasszikus síelők minden évben Ausztriában töltenek legalább egy hetet, hiszen az ország közelsége, a szolgáltatások és a pályák minősége még mindig a legjobbnak számít a régióban. Minden síelő családnak megvan a kedvenc pályája és legtöbbször már évek óta ugyanarra a szállásra is járnak vissza kikapcsolódni. Összeállításunkban bemutatjuk, hogy melyek azok a síközpontok, amelyek a magyar vendégek körében a legnépszerűbbek.

Murau – Kreischberg síközpont

Az egyik legnépszerűbb osztrák sícentrum közel 40 kilométernyi sípályával, szánkópályával, snowboard és freeride parkkal és magaslati sífutó pályával várja az ide érkezőket. A legtöbb szálláshelyen a személyzet beszél magyarul, rengeteg pályaszállás ajánlat elérhető és minden évben bővítik és fejlesztik a pályák és a szolgáltatások minőségét.


Semmering – Hirschenkogel

Az üdülőközpont egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és gyorsan megközelíthető Magyarországról, Budapesttől csupán 300 km-re fekszik. Igazi ritkaságnak számít az éjszaka 7 km hosszan kivilágított sípálya és a 3 kilométernyi szánkópálya, így a hely joggal megérdemli a Varázshegy elnevezést, és Ausztria legnagyobb esti síterepének címét.
 

Nassfeld

A karintiai régió legnagyobb síterülete és egész Ausztria egyik legkedveltebb síközpontja lélegzetállító panorámájával és fekvésének köszönhető napsütéses lejtőivel vonzza magához a síelés szerelmeseit. Egyedülálló adottságai, 110 km hosszú síterepe és rengeteg egyéb szolgáltatásai pl: rendesen kiépített szánkó és sífutó pályák, hótalpas túralehetőségek, akciós és kedvező szállásajánlatok – itt tényleg minden a vendégek kényelméről és szórakoztatásáról szól.

Flachau

A salzburgi régió legmodernebb sícentruma közvetlenül az autópálya mellett található, de Salzburból is ingyenes Ski Shuttle buszok közlekednek a faluba. A helyiek nagy hangsúlyt fektetnek a síelők szórakoztatására, számos hütte, napozóterasz és ski-bar és rengeteg sportesemény és afterparty vár a síelőkre. Ez az osztrák pályacentrum főleg két dologról híres még: Hermann Maier sílegenda szülőföldje, aki a mai napig itt él és a csúcsmodern technika, ami a lifteket és hóágyúkat illeti.


Kihagyhatatlan ételek és lenyűgöző pályaszállások

A síelés élménye nem csak a pályákon való sportolásból áll, szerves része az étkezés és a helyi szállás hangulata is. Az osztrák hütték kihagyhatatlan fogásai a gőzgombóc, a käsespätzle és a császármorzsa és a hideg ellen ajánlott egy jó meleg májgombócleves vagy marhahúslevese csíkokra vágott palacsintatésztával. Alkohol tartalmú meleg italokat, mint például a forralt bor és a Jägatee, erősen ajánlott a sportolás után fogyasztani, kissé spiccesen nem csak magunkban, hanem másokban is kárt tehetünk.

Síbaleset esetén

Sokan nem tudják, de az osztrák síparadicsomok többségében főleg magánkorházak működnek, így egy esetleges kisebb baleset esetén is több ezer euróra rúghat a kórházi számla. Mindenképpen érdemes utasbiztosítást kötni, mivel az egészségügyi ellátás mellet sífelszerelése is biztosítva van, vagy egy más személynek okozott kár is kifizetésre kerülhet.