Honlap >

Biztosítás Horvátországba

 
 

Évről évre több százezer magyar dönt úgy, hogy a vakációt a horvát tengerparton tölti.


A csillogó tenger, a sziklás strandok és a mediterrán városok nyüzsgő éjszakai élete rengeteg felejthetetlen élményt kínál minden korosztály számára. Az ilyen idilli pillanatokban sokszor képes az ember megfeledkezni arról, hogy akár egy kisebb sérülés vagy figyelmetlenség is erősen megdobhatja a nyaralás költségét. Ezért érdemes már elindulás előtt legalább az alapvető információkat begyűjteni és minimálisan megszervezni az utazást.

Kell-e biztosítás Horvátországba?

Sokan kizárólag az Európai Egészségbiztosítási Kártyával indulnak neki a nyaralásnak és nem számolnak egy esetleges baleseti sérülés ellátásán kívül az ezekhez kapcsolódó járulékos költségekkel. Egy jól kiválasztott utasbiztosítással egy ilyen helyzetben nem csak magyar nyelvű telefonos segítséget kapunk, hanem a baleseti eseménnyel kapcsolatos mentési és szállítási költségek is fedezésre kerülnek.
Horvátország biztosítás

 

Autó assistance biztosítás külföldre

Az AXA Assisatance utazási biztosításai mellé minden esetben köthető kiegészítő autó biztosítás külföldre. Egy autós nyaralás esetén mindenképp megéri megkötni, mivel a gépkocsi szervízbe illetve Magyarországra szállítása mellett szükség esetén az utasok szállítását és elszállásolását is fedezi. Ezen szolgáltatásokat tartalmazó Gondtalan szabadság kiegészítő biztosítás mindemellett kiterjed még egy külföldi balesethez kapcsolódó korlátozott mozgásképesség asszisztenciára és háziállat védelmére is.

Családi kedvezmény

A legtöbb nyaraló családostul indul neki a dalmát tengerpartnak és nemcsak magát, hanem főleg gyermekeit szeretné óvni az esetleges kockázatoktól. Az AXA családi utazásbiztosításával egy kattintással gondoskodhat egész családjáról, gyermekeit akár 30% kedvezménnyel biztosíthatja. Nyugodt szülők kiegészítő biztosítással a gyermeke kórházba kerülése esetén mindkét szülő szállása fedezésre kerül és gyermeke napi kártérítést kap minden kórházban töltött napért.
 
Családi utasbiztosítás

 

Horvátországi autópályadíjak

Elindulás előtt mindenképp érdemes tájékozódni az esetleges dugók és balesetek miatti útviszonyok állapotáról és a változó autópálya és kompdíjakról. Fizetni az pályáról való lehajtáskor kell, kapus rendszer működik, kártyával és készpénzben euróval és kunával lehet

Horvát kuna árfolyam

Köszönhetően a nyári idegenforgalmi csúcsszezonnak és az ezzel járó megnövekedett helyi valuta utáni keresletnek és a forint gyengülésének, jelentősen megerősödött a horvát kuna. Így azok jártak a legjobban, akik még a kora tavaszi időszakban váltottak valutát.