Honlap >

Hosszú hétvége 2018 ősz

Az idei évben a munkaszüneti napok főleg valamelyik hétvégéhez közeli hétköznapokra estek, így rengeteg hosszú hétvégi kirándulásra nyílt lehetőség. Az október az idei évben igen kedvezően alakul, csupán 6 nap szabadság felhasználásával 16 munka nélküli napot nyerhetünk. Abban az esetben, hogyha csak kevesebb szabadságot szeretnénk kivenni, még így is könnyedén 9 nap nyugalmat nyerhetünk.

Ez az időszak tökéletes lehet egy külföldi feltöltődésre, rengeteg akciós ajánlat és úti cél közül válogathatunk.

 
Twitter-Post-shutterstock_441856483-(1).jpg

 

Prága és Dél-Csehország

Prága mesés Óvárosa és a Vár műemlékeinek felfedezése minden évszakban turisták tízezreit vonzza a száztornyú városba. Aki néhány napnál többet szeretne eltölteni Csehországban, a dél-cseh régió történelmi örökségei-várak, kastélyok, kolostorok és nagy múltú sörgyárak- rengeteg programot kínálnak.

Koppenhága és Helsingör

A dán főváros igazi multikulturális feltöltődés, ahol egyszerre érezhetjük egy kozmopolita város nyüzsgését és a skandináv életstílus nyugodt és kiegyensúlyozott közegét. Az Amalienborg palota, a Kis Hableány szobra és a Nyhavn kikötő minden turista számára kötelező látványosság. Aki nem csak a főváros látványosságaira kíváncsi, annak a Kronborg-kastély a közeli Helsingörben vagy Roskilde híres viking múzeuma is kiváló program.

Krakkó, Wieliczka és Zakopane

Krakkó és környékén a történelem és a természeti kincsek szerelmesi is egyaránt tartalmas kikapcsolódásra lelhetnek. Az Európa legnagyobb középkori főterével büszkélkedő dél-lengyelországi város, a Wawel falai között élő sárkány legendájával és híres zsidó negyedével az egyik legpénztárcabarátabb úti cél. Zakopanét érdemes a téli-nyári főszezonon kívül is felkeresni, főleg azoknak a kirándulóknak, akik szeretik a tömegturizmust elkerülni.

Nápoly, Vezúv és Capri

Azok, akik visszavágynak egy kicsit a nyárba és élvezik egy mediterrán nagyváros lüktetését, Nápoly és környéke tökéletes célpont. A város rengeteg történelmi műemlékkel, a világ első pizzériájával és graffitis utcáival sokak számára túl zsúfolt és kaotikus, de pezsgő, igazi olaszos hangulatát senki sem vitatja. Egyben tökéletes kiindulópontja egy többnapos Vezúv-Pompeii túrának és Capri szigetének felfedezésére is.

Ha csak pár napra, vagy akár egy hosszabb külföldi kikapcsolódásra jut ideje, mindenképp érdemes AXA Assistance utasbiztosítást kötnie. Nem kell ahhoz messzire utaznia, hogy kificamítsa a bokáját, pénztárcáját irataival együtt ellopják vagy repülőgépét töröljék. Az AXA Assistance csapata minden váratlan eseményre tudja a megoldást.