Honlap > Tippek és tanácsok > Légitársaságok téli menetrendje 2018

Légitársaságok téli menetrendje

Október 28-tól lép életbe a légitársaságok téli menetrendje, ezzel néhány úti cél szezonálisan vagy esetleg végleg megszűnik.

Szerencsére több légitársaság is új járatok indításával próbálkozik Budapestről és Debrecenből is.
 


 

Wizz Air

A tervek szerint a cég 4 járatát csak ideiglenesen szünetelteti: Budapestről az eddig elérhető Bergen, Nizza, Bordeaux és Bukarest célállomásokra a járatok nem közlekednek. Új desztinációként a Doncaster/Sheffield repülőtérre indul heti két alkalommal, október 29-től gép. November 9-től Tel-Aviv mellett az izraeli Eilat üdülőváros is elérhető lesz a Wizz Airrel Budapest-Ovda járat indulásának köszönhetően.
December közepétől Debrecenből 4 új európai város lesz megközelíthető: Dortmundba és Sheffieldbe heti háromszor, Bázelbe és Barcelonába kétszer közlekedik a társaság.

Ryanair

Az eddigi információk alapján az ír légitársaság egy járatot sem szűntet meg és két új útvonallal bővül a téli szezontól. Jordánia fővárosába Ammánba eddig csak átszállással lehetett eljutni, most már viszont abszolút low-cost áron élvezhetjük a közel-keleti ország különleges természeti és kulturális örökségét. Marseille a másik új nyitás, ahova heti kétszer indul Budapestről járat,
így Franciaország legrégebbi városa tökéletes kiindulópont lehet Provence régió felfedezésére.

LOT és easyJet

A lengyel légitársaság 2019. február 19-től vasárnap kivételével napi kétszer indít járatokat Budapestről a London City repülőtérre. A brit főváros üzleti és pénzügyi központjához legközelebb eső repülőtérrel így tökéletes megoldást kínál az egynapos üzleti utak lebonyolításához.
Az easyJet két új angliai desztinációval bővül novembertől: a légitársaság heti két alkalommal repíti utasait London – Southend és Manchester állomásokra.

Az utóbbi időben a fapados légitársaságoknál egyre gyakoribb lett a járatok jelentős késése és törlése is. Ilyen esetben az utasok nem sok segítségre és kártérítésre számíthatnak, jellemzően önköltségen kell megoldaniuk hazajutásukat. Az AXA Assistance utasbiztosítása nem csak az általános orvosi, baleseti és assztisztencia szolgáltatásokra terjed ki, hanem járat és poggyászkésés és járattörlés esetén is fedezetet nyújt biztosítottjai számára.