Honlap >

Síelés Szlovákiában

Szlovákia rengeteg lehetőséget rejt az év minden időszakában az aktív kikapcsolódásra.

A hómentes évszakokban a túrázók és hegymászók közkedvelt célpontja, télen pedig számos síparadicsom áll a havas sportok kedvelőinek rendelkezésére. Számos kisebb és nagyobb sípálya várja a testmozgásra vágyókat, az utóbbi években pedig rengeteg termál- és élményfürdő fejlesztés ment végbe a pihenés és regeneráció híveinek kiszolgálására.

Donovaly síközpont

A Budapesttől mindössze 3 órára található Donovaly sípark, nem csak a közelsége és olcsósága miatt kedvelt a magyar síelők körében, hanem itt található Szlovákia legnagyobb snowboard parkja és Közép-Európa legnagyobb gyerek fun parkja, magyar oktatókkal, animációs programokkal és motoros szán vonatozással. Ezen felül 19 sípálya, kijelölt sífutó pálya és esti síelés várja a látogatókat.

Jasná – Chopok

Az Alacsony-Tátra legkedveltebb üdülőközpontján óriási fejlesztések mentek végbe az utóbbi években és ezeknek köszönhetően a hegy északi és déli oldala is síelhető és a két oldal összekötése is megtörtént, így egy bérlettel használható. 50 kilóméternyi sípálya, április közepéig tartó szezon és különleges szolgáltatások várják az idelátogatókat. A Jasná síközpont az alapszolgáltatások mellett például Fresh Track csomagjával, a felvonók hivatalos indulása előtt, ingyenes sílécteszteléssel és panorámás reggelivel próbál az idelátogatók kedvébe járni.

Csorba-tó és Tátralomnic

A Magas-Tátra legnépszerűbb síterepei a Csorba-tó közelében található síkomplexum és a Szlovákia legmagasabban fekvő, a Lomnici-nyergen végigfutó síközpont. A Csorba-tó környéke az egyik legfelkapottabb turisztika célpont az országban, a sífutók kihagyhatatlan zarándokhelye.

Szállás és étkezés

A vendégek nagy örömére itt mindenki megtalálja a saját és pénztárcája igényeinek legmegfelelőbb ajánlatot. Apartmanok, pályaszállások, családi fogadók és több csillagos, minden igényt kielégítő, magas színvonalú és természetesen drágább szálláshelyek is foglalhatók. Az étkezés sokkal olcsóbban megoldható, mint egy ausztriai síelés során és érdemes kipróbálni a jellegzetes szlovák konyha specialitásait helyben. Egy jó adag forró káposztaleves és egy juhtúrós sztrapacska kellő energia-visszapótlás lehet az egész napos síelés után.

Szlovák sítúrára a legtöbben csak néhány napra, saját autóval indulnak neki. Érdemes az aktív pihenés minden pillanatát kiélvezni és indulás előtt utazásbiztosítást és autó assistance biztosítást kötni, mivel egy téli kirándulás és aktív sportolás sokkal több kockázatot rejt, mint egy átlagos tavaszi városnéző kirándulás.