5 lenyűgöző látványosság a világból, amelyet a természet alkotott

Világunk telis tele van természeti csodákkal, olyan jelenségekkel, amelyekhez foghatót még sosem láttunk. Összegyűjtöttünk 5 lenyűgöző látványosságot, amiket egyszer mindenkinek meg kell néznie!

 

 

Grand Canyon

Az Arizona északi részén elhelyezkedő Grand Canyon az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb nevezetessége. A lenyűgöző kanyon tökéletes helyszínt ad a western filmeknek, mindemellett a való életben is teljesen elvarázsolja a látogatókat. Az itt található sziklákat több millió évvel ezelőtt a Colorado-folyó faragta ki, melyeknek hatalmas mérete és színes látképe páratlan panorámát nyújt. 

 

A Nagy Korallzátony

Az Ausztrál kontinens mentén húzódó Nagy Korallzátony hatalmas területének köszönhetően, a Földön egyedülálló módon még a világűrből is látható. A terület rendkívül gazdag élővilággal büszkélkedhet: a korallzátony ugyanis zöld tengeri teknősöknek, delfineknek, bálnáknak, tengeri kígyóknak és bohóchalaknak egyaránt otthont ad.

 

Mount Everest

A Nepál és Tibet határán fekvő Mount Everest csúcsa, több mint 8 km-es magasságával Földünk legmagasabb pontja. Az időjárási viszonyok és a szél veszélyének ellenére a  terület évről évre sok bátor hegymászót vonz. 

 

Szahara

Az Észak-Afrika nagy részét magába foglaló Szahara olyan hatalmas, hogy területe majdnem eléri az USA-ét. A világ legnagyobb forró sivatagában a közhiedelemmel és a filmekkel ellentétben kietlenség uralkodik, a területek kopárok és sziklásak, a homok pedig kevés. 

 

Amazonas

A világ legbővizűbb és egyben második leghosszabb folyója, az Amazonas Dél-Amerikában foglal helyet. A hatalmas vízterületen több, mint 3000 halfaj él, melyeknek száma a folyamatos felfedezéseknek köszönhetően a mai napig bővül. A térségben található Földünk legnagyobb trópusi esőerdeje, amely szintén az Amazonas névre hallgat. A dzsungel számtalan vadon élő fajnak ad otthont. 
 

Az izgalmas helyszínek felfedezése különös odafigyelést igényel, aktív pihenés esetében pedig nagyobb a váratlan helyzetek kockázata! Bármelyik egyedülálló desztinációt is választjátok, gondoljatok biztonságotokra! Mielőtt belevágnátok életetek kalandjába, ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás, és a felejthetetlen élmények érdekében!

Követező cikkünk: Hazánk legimpozánsabb fürdői