A Fülöp-szigetek legszebb természeti képződményei

A Fülöp-szigetek állama Délkelet-Ázsiában található. Összesen 7641 szigetet foglal magába, ebből nagyjából 800 lakott. A gyönyörű szigetország híres a barátságos, helyi lakosairól, az érintetlen vidékeiről, egzotikus tengerpartjairól és bájos városkáiról.

A képen hegy, fű, természet, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

A 11 nagyobb szigete az ország területének 96%-át teszi ki. Legnagyobb és legnépesebb közülük Luzon. Az ország területének háromnegyede a szigetek ívét követő hegyvidék. Gyakoriak a földrengések és jelentős a vulkáni tevékenység a területen. Legmagasabb pontja Mindanao szigeten Mount Apo, 2954 méter. Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű fülöp-szigeteki helyszínt, amelyet érdemes felfedezni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Tubbataha-zátony

A híres zátony egyike a legszebb könnyűbúvár helyszíneknek a Fülöp-szigeteken. A természeti képződményt egy gyűrű alakú korallsziget alkotja. Sokan látogatják az ezer színben pompázó vízalatti élővilág miatt. Számos lenyűgöző és különleges halfajnak ad otthont a terület. 

Csokoládé-hegység

A Bohol-sziget egyik részét alacsony, szabályos kúp formájú alakzatok tarkítják, melyek a Csokoládé-hegység elnevezést kapták. Felszínükön durva szálú gyep található, mely az esős időszakban jellemzően zöld színű, de tavasszal a száraz időszakban megbarnul, innen kapta a nevét. A dombok Bohol középső részén, egy mészkőfennsíkon helyezkednek el. Eredetüket homály fedi, mert más mészkőképződményekhez nem hasonlítanak, ugyanis nincsenek bennük barlangok.

Mount Mayon

A Mayon a Fülöp-szigetek legaktívabb tűzhányója, amely a szigetország legészakibb nagy szigetének, Luzonnak a délkeleti részén, az Albayi-öböl partján emelkedik, s a világ egyik legszabályosabb kúp alakú tűzhányója.

Érdekesség, hogy a helyi legenda úgy tartja, élt itt egyszer egy gyönyörű hercegnő, akinek volt egy Magayon nevű nagybátyja, aki azonban minden kérőt igyekezett távol tartani unokahúgától. Egyszer egy bátor harcos, akit teljesen elvarázsolt a lány szépsége, vette a bátorságot, felmászott hozzá a falon, bemászott az ablakon, és rábeszélte a lányt, hogy szökjön meg vele. Magayon üldözőbe vette őket, de a pár imádkozni kezdett az istenekhez, aminek következtében egy hirtelen támadt földcsuszamlás élve maga alá temette a dühöngő Magayont. Az ő haragja az, amely most a föld alól időről időre kitör a vulkánon keresztül.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Dél-Korea legszebb természeti képződményei