A Galápagos-szigetek

A Galápagos-szigetek a különleges élővilágáról és lenyűgöző természeti látványosságairól híres. Ha Te is a természet csodálója vagy, és újabb kalandokat keresel, akkor a Galápagos-szigetek minden igényedet kielégíti majd! Fedezd fel Ecuador ékszerdobozát és szerezz életre szóló élményeket ebben a paradicsomban!

A Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport a Csendes-óceánban. A Szigetcsoport Ecuadorhoz tartozik, annak egy önálló tartományát alkotja. Az első sziget 5-10 millió éve keletkezett forrópontos vulkanizmus következtében, de a vulkánok kitörésével a folyamatosan bővül a szigetek száma. A legfiatalabbak, az Isabela és a Fernandina még mindig alakulnak, ugyanis a legutóbbi vulkánkitörés 2005-ben következett be. A szigetcsoport 1978-ban felkerült az UNESCO Világörökségi listájára is. 

A szigetcsoport a különleges és gazdag élővilágának hála csodálatos természet közeli élményt nyújt. A Galapagos-szigetek híres az endemikus fajok magas számáról, és közkeletű tévhit, hogy a galápagosi földipintyek tanulmányozása adta a döntő lökést Charles Darwinnak az evolúció elméletének kifejlesztéséhez. A szigeten számos jellegzetes állatfaj megtalálható, mint például a galápagosi óriásteknős, a Darwin-pinty, a galápagosi medvefóka és a szebbnél szebb leguánok. Ezeket a különleges fajokat testközelből is van lehetőségünk megcsodálni, ha a Galápagos-szigetekre látogatunk. 

A szigetek közül a legszebbek a Bartolomé, a Rabida, a San Cristóbal, a Floreana, az Isabela-sziget és a Santa Cruz. Akármelyik szigetre is esik a választásunk, az biztos, hogy gyönyörű strandokkal, természeti kincsekkel és gazdag, különleges állatvilággal ismerkedhetünk meg. A Galápagos-szigeteken a nyugalomra és az aktív pihenésre vágyók is egyaránt megtalálják a számukra legideálisabb időtöltést. Fedezd fel a csodálatos állatvilágot, kirándulj a buja növényzettel borított völgyek és a drámai hegyvonulatok között, mártózz meg az azúrkék tengerpartok egyikében, búvárkodj a jellegzetes vízi fajok társaságában és vigyél haza magaddal egy igazán különleges tapasztalatot a Galápagos-szigetekről!

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A népszerű Hawaii