A Gollingi-vízesés

Ausztria sokak számára a hófödte hegycsúcsairól és előkelő síkomplexumairól ismert elsősorban. Ám az ország egyéb természeti csodákkal is rendelkezik. Cikkükben bemutatunk egyet. 

Az osztrák Schwarzbach-folyó forrásánál található 75 méter magas, impozáns Gollingi-vízeséshez könnyed túrával fel lehet jutni a közeli ingyenes parkolóból. Körülbelül 20 percet vesz igénybe az erdei séta, mely során lépcsőkön, és enyhén emelkedő utakon haladunk át. A vízesés az összes vizét egy karsztforrásból nyeri.  A természeti jelenség látványa szó szerint elképesztő, mely sok festőt megihletett az idők során. Érdemes felfedezni at osztrák Gollingi-vízesést!

Mint ahogy már említettük, utazók, költők és festők is mindig előszeretettel keresték fel a vízi látnivalókat. A Gollingi-vízesés 1800 körül vált különösen népszerűvé a művészek és a nyári hónapokban a zöldben felüdülést kereső polgárok körében, azóta pedig a turisták közkedvelt célpontja. Azok, akik az aktív pihenést preferálják, tökéletes választás a kirándulással egybekötött zuhatag felfedezés. 

Igazán érdemes bejárni a területet és elgyönyörködni a víz felett képződő szivárvány, a „boszorkányüst” fölött vezető híd, a tajtékzó víz, a mohalepte kövek és a filigrán páfrányok varázslatos látványában. A vízesés felső szakaszán fel lehet menni egészen a víz forrásáig, mely feledhetetlen élményeket kínál. Egészen pontosan, 479 méteres magasságban, titokzatosan tör elő a karsztforrás zöld borostyánfüggöny mögül, közvetlenül a hegy belsejéből. Emellett Gollingban található az impozáns Salzachöfen szurdok is. A Hagen- és a Tennen-hegység közti áttörés 80 méter mély és közvetlenül a Pass Lueg szorossal szomszédos. Az észak felé tartó Salzach vize vájta szakadékban élménytúrák útvonala vezet. A Flying Fox drótkötelére erősítve pedig át is repülhetünk a szurdok egy része fölött. A Grossglockner hágóról páratlan kilátás tárul elénk a vidékre. 

Ausztria természeti értékei kétségtelenül felbecsülhetetlenek. Közelsége pedig még nyilvánvalóbbá teszi, hogy el kell jutnunk ezekhez a látnivalókhoz. Nem érdemes habozni, irány Ausztria és irány a Gollingi-vízesés!

Az egyedülálló természeti kincsek felfedezése előtt mindig gondoljunk a megfelelő utasbiztosítás megkötésére!

Következő cikkünk:
A francia konyha