A horvát tengerparton gyerekekkel

Horvátország közelsége, és az autós utazás lehetősége miatt közkedvelt úticél, főleg ha családi nyaralásról van szó. Összegyűjtöttük, hova érdemes ellátogatnotok, ha gyerekekkel utaztok.

Medulin

Az Isztriai-félszigeten fekvő Medulin tengerpartja könnyű megközelíthetősége miatt népszerű desztináció a magyar családok körében. Az itt található hatalmas kiterjedésű, nagyon lassan mélyülő, homokos öböl remek választás, ha kisgyerekkel utaztok. A tengerben felfújható ugrálóvár várja a kicsiket, a strand mögött pedig vidámpark nyújt önfeledt szórakozást számukra. Medulin partja jól felszerelt, számos fagyizó és étterem található itt, valamint napágy és napernyő bérlésére is van lehetőség. 

A Soline öböl

A Krk sziget keleti partján fekvő Soline öböl nagyon lassan mélyülő vizének köszönhetően igazi babás nyaralóhely. Nyugis tengerpartja tökéletes a családi pihenésre, az itt foglalható partközeli apartmanok pedig rendkívül megkönnyítik a dolgotokat, ha kisgyerekkel utaztok. Az öböl partján 3 település található: Soline, Cizici és Klimno melyek egyaránt barátságos üdülőövezetek. 

Crikvenica

Mivel ez Magyarországtól a legközelebb eső gyerekes hely, Crikvenica-ra utazva rengeteg magyar turistával találkozhattok. Bár vize kevésbé lassan mélyülő, a városi fizetős strand teljesen biztonságos gyerekek számára, az itt felállított játszóvár pedig önfeledt szórakozást biztosít nekik. Annak ellenére, hogy Crikvenica partja alapvetően kavicsos, a városi strandon kialakítottak egy homokos részt a kisgyerekek részére.

Lopar

A Rab szigeten található picike település talán sokak számára nem ismert, mégis az egyik legideálisabb úti cél családok számára. A strand egy rendkívül lankás öbölben helyezkedik el, homokos tengerparttal. A puha, finom homok a tengerben is folytatódik, nagyon lassan mélyülő vizében pedig a legkisebbek is bátran pancsolhatnak. 

A kicsik kevésbé tudnak vigyázni magukra, ezért az esetükben nagyobb kockázattal jár egy külföldi nyaralás. A nyugalom és teljes biztonság érdekében fontos megkötni a megfelelő utasbiztosítást a család minden tagjának!

Következő cikkünk: A legszebb nemzeti parkok az USA-ban