A jó kempingfelszerelés

Ha úgy döntünk, visszatérünk pár napra a természet lágy ölére és kempingben szeretnénk álomra hajtani a fejünket éjjelente, akkor fontos megfelelően felkészülni. Nem csak komfortunk, de biztonságunk érdekében is kiemelt fontosságú a megfelelő kempingfelszerelés. De mit is foglal magában egy jól összeállított kempingfelszerelés? 

A képen személy, kültéri, személyek látható

Automatikusan generált leírás

Az első és legfontosabb, amit szem előtt kell tartanunk, hogy sosem lehet tudni, milyen esetleges sérülésekkel kell számolnunk majd, hiszen egyszerű megbotlani vagy megcsúszni a természetben. Ezért ragtapasz, kötszer, sebfertőtlenítő, alapvető gyógyszerek mindig legyenek nálunk, illetve gondoljunk ruháink épségére is és tartsunk magunknál tűt, cérnát, utazó varrókészletet, ha esetleg hirtelen javításra van szükség egy esés után vagy bármilyen szakadás esetén. 

Első lépésben természetesen szükség lesz egy hátizsákra, amelybe mindezt pakolhatjuk és ha nem szeretnénk, hogy esetleg elázzon táskánk tartalma, szerezzünk be hozzá esővédő réteget is. Ne csak táskánknak, de természetesen saját magunknak is pakoljunk esőkabátot és meleg öltözetet, és váltózoknit is időjárástól függetlenül, hiszen a magasabb hegyi szakaszoknál hamar le tud hűlni a levegő és ilyenkor a nedves ruhák hamar veszélyes ellenséggé válnak. Ma már nem is kell külön említést tenni a mobiltelefonról, hiszen mindig nálunk van, azonban, ha valamiért cserben hagyna minket, nem árt bizonyos funkcióit eszközökkel pótolni: zseblámpa, térkép mindig legyen nálunk vészhelyzet esetére!

Ne feledkezzünk meg a szükséges enni- és innivalóról sem, illetve bicska is mindig legyen a házizsákunkban, ha esetleg az étel felvágásához szükség lenne rá. Vigyázzunk bőrünkre is, a nap sokszor még árnyékban is veszélyes lehet, ezért kenjük magunkat rendszeresen naptejjel. Szükség lehet zsebkendőre és WC papírra is, ezekről nem érdemes elfeledkezni. 

Nagyobb felkészülést igényel, ha több napos hegyi kirándulást tervezünk és menedékházban vagy sátorban töltjük el az éjszakát/éjszakákat. Utóbbi esetében a sátorhoz a hálózsák, alvásra  alkalmas matrac és vízhatlan zacskók, szárításra alkalmas kötelek bepakolása elengedhetetlen. Ezen kívül sokkal nagyobb hátizsákra lesz szükségünk, amelybe több napi felszerelés és élelmiszer is elfér. Elengedhetetlen a tisztálkodószerek és törölköző bepakolása, illetve az előre előkészített élelmiszerek csomagolása, legjobb, ha konzervekkel készülünk. Természetesen a menedékházak sokkal kényelmesebb szálláshelyet biztosítanak számunkra, ezért, ha nem ragaszkodunk a szabad ég alatti alváshoz, ezt az opciót válasszuk. 

Ha minden felszerelést bepakoltunk, biztonságunk érdekében indulás előtt kössük meg utasbiztosításunkat is, hogy ne kelljen aggódnunk a váratlan kiadások miatt!

Következő cikkünk: 
A Jace-vízesés