A különleges Holt-tenger

Ez a tenger, amely valójában csak egy hatalmas tó Jordánia és Izrael között, tömegesével vonzza a turistákat évente, hogy megtapasztalják a teljes súlytalanság érzését ebben a magas sótartalmú állóvízben. 

A képen hegy, természet látható

Automatikusan generált leírás

A Holt-tenger a föld legalacsonyabb pontja, amelyet a Negev-sivatag lenyűgöző tája vesz körül. A tó rendkívül sós vize azt jelenti, hogy egyetlen hal, vagy más vízi élőlény sem képes túlélni a sós vizekben, innen ered a neve is. A sós víz másik eredménye a sár ismert egészségügyi és gyógyító tulajdonságai, de természetesen a legtöbben a megnyugtató és könnyű lebegés élményei miatt látogatják.

A Holt-tenger az egyik legsósabb víz a Földön, csaknem tízszer több sóval, mint a szokásos tengervíz. Ennek oka, hogy a víz egy fő mellékágból, a Jordán folyóból folyik a Holt-tengerbe. Így nincs módja kijutni a tóból, ezért kénytelen elpárologni: a régió meleg és száraz körülményei azt jelentik, hogy nagy mennyiségű víz párolog el. Ez oda vezet, hogy a só és egyéb ásványi anyagok egyre koncentráltabbá válnak. 

Becslések szerint az egész Holt-tengerben körülbelül 37 milliárd tonna só van! A Holt-tenger magas só- és ásványianyag-tartalma azt jelenti, hogy ez a vízmennyiség gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik. Népszerű rendeltetési hely bőrproblémák, például pattanások, pikkelysömör és cellulitisz, valamint izomfájdalmak és ízületi gyulladások kezelésére. A Holt-tenger végül is tehát a Föld legnagyobb ingyenes gyógyfürdője, amely vonzza a turistákat és a helyieket egyaránt. 

A Holt-tenger része Izrael és Jordánia közötti hosszú határnak, amelynek hatalmas hegyei az izraeli oldalról láthatók, és a Júdeai és a Negev-sivatag részei. A Jeruzsálemtől mindössze egy órányi autóútra fekvő tenger népszerű hely az helyiek körében, akik néhány napos kikapcsolódásra vágynak, vagy ki szeretnék használni a víz gyógyító tulajdonságait. Népszerű a rövid ideig itt tartózkodó turisták körében is, hogy megtapasztalják a különleges tengert és hatásait. Az emberek előszeretettel lepik el magukat az ásványi anyagokban gazdag iszappal és lebegnek a strand sós vizében.

Mielőtt csobbannánk a világ legsósabb vízében, indulás előtt a fürdőruha bepakolása mellett gondoljunk a biztonságunkra is és kössünk utasbiztosítás!

Következő cikkünk: 
A jó kempingfelszerelés

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']