A last minute utazásokról bővebben

 

Az igazán rutinos utazók mindig tudják, mikor és hol érdemes lefoglalni az adott utazást a legjobb áron és a számukra legkedvezőbb feltételekkel. Az egyik legnépszerűbb trükk a last minute utazások lefoglalása, azonban sokan ódzkodnak tőle, hiszen nehéz vele előre tervezni. Mutatjuk, milyen előnyökkel járnak ezek az utolsó pillanatban lefoglalt olcsó utazások!

A_last_minute_utazasokrol_bovebben1-(1).jpeg

Mikor foglaljam le last minute utam?

Egy ilyen előre nem tervezett, spontán utazás igazi kaland lehet a merészebb utazók számára. Fontos, hogy ha ilyen útra pályázunk, akkor legyünk nyitottak, hiszen (mint neve is sugallja) a legjobb ajánlatokat a legutolsó pillanatban kell lecsapnunk, ezért jó, ha a helyszín és az utazás időpontja felől rugalmasak vagyunk. Aki biztosra akar menni, tájékozódik az utazási irodáknál és megtudja, hány nappal vagy héttel számít náluk last minute-nek egy utazás, így rendszeresen tudja ebben az időablakban ellenőrizni az árakat és megtalálni a számára legjobbat. Ha igazán bátrak vagyunk, lecsaphatunk az ultra last minute utazásokra is, amely akár 4 órával a repülő indulása előtt is gyorsan lefoglalható, ezesetben akár 70%-kal olcsóbb árakkal számolhatunk. 

Mit érdemes lefoglalni az utolsó pillanatban?

A legjobban akkor jár az ember, ha csomagot vásárol, hiszen az utazási irodák ezeket nagyobb kedvezményekkel értékesítik, hogy minél kevesebb legyen az üres helyek miatti veszteségük. Mi pedig azért járunk jól ezekkel a csomagokkal, mert a szervezésre jutó idő hiánya miatt nagy segítség, ha a repülőjegy, a szállás és a reptéri transzfer is egy kattintással lefoglalásra kerül. Sőt, ha szerencsések vagyunk olyan csomagra is lecsaphatunk, amely magában foglalja az étkezést, így még egy extra szolgáltatást zsebelhetünk be jutányos áron. 

A_last_minute_utazasokrol_bovebben2.jpeg

Tipp last minute utazóknak

Mivel kevés idő jut a szervezésre és az úticéllal kapcsolatos tájékozódásra, ezért jó, ha van nálunk mindig egy kis segítség, amellyel gyorsan és részletesen tájékozódhatunk az országgal kapcsolatban. Ilyen a Triposo alkalmazás, amely letöltésével egy olyan útikönyv-adatbázis kerül a zsebünkbe, amelyet bármikor elővehetünk, letölthetjük a nekünk szükséges anyagokat és minden fontos információt elérhetünk szinte azonnal. Előnye, hogy ha még otthon vagy a reptéren letöltjük WiFi kapcsolat segítségével a nekünk szükséges fájlokat, ezeket offline is böngészhetjük később, így nem szükséges internetkapcsolat ahhoz, hogy kikeressük a nekünk kellő információkat. Így maradhat last minute utunk stresszmentes élmény, amelyre mindig mosolyogva fogunk visszaemlékezni. 

Nem csak az utazást foglalhatod le az utolsó pillanatban, hanem utasbiztosításod is! Ne feledkezz meg róla, mielőtt útnak indulnál!

Következő cikkünk: Utazási irodák szilveszteri ajánlatai