A leghíresebb borvidékek a nagyvilágból

A bor története nagyon régre, egészen az ókorba nyúlik vissza. Bár a szőlőművelést és a borkészítést már elődeink is ismerték, az italnak napjainkban is nagy szerepe van. Mindamellett, hogy egy jó bor elengedhetetlen kelléke az ünnepeknek, a borozásra számos iparág épül. Összegyűjtöttük világunk leghíresebb borvidékeit!

Provence, Franciaország

A Földközi tenger határán fekvő Provence Franciaország legdélibb, legmelegebb és egyben legszebb régiója. A levendula, a szőlő és bor vidékeként emlegetett terület népszerű turisztikai célpont. A borvidék specialitása a rozé, de isteni finom fehér és vörösborokból sem lesz hiány, ha ide látogattok. 

Montalcino, Olaszország

A toszkán borvidék csodálatos fekvésének köszönhetően friss levegővel és nyugodt környezettel lopja be magát a látogatók szívébe. Festői táján felül különlegessége, hogy a terület a Brunello di Montalcino szőlőfajta egyetlen előfordulási helye. 

Malaga, Spanyolország

Spanyolország napos partja, a népszerű Costa del Sol üdülőhely közelében fekvő Malaga városa a rengeteg látványosság mellett csodálatos borvidéket is tartogat. A régió citrusos desszertborairól híres, de finom, száraz fehér- rozé- és vörösborokat egyaránt kóstolhattok. 

Villány, Magyarország

Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy magyar helyszín is szerepel a világ leghíresebb borvidékeinek listáján. Hazánk 22 borvidéke közül a villányi a legdélebben fekvő, melynek meleg, napfényes fekvése ideális helyszínt biztosít a szőlőtermesztéshez. A csodálatos délnyugati régióban a szőlőtőkék között sétálgatva igazi toszkán hangulatba kerülhettek. 

Santorini, Görögország

Bár Görögország hallatán bizonyára nem a bor az első dolog ami eszetekbe jut, nem szabad megfeledkezni az itt található fantasztikus borvidékekről. A görög sziget, Santorini borvidéke a vulkanikus kőzet adta jellegzetes ízű fehérboráról híres, mindemellett a helyszínen csodálatos látvány tárul a turisták elé. 

Bármelyik elbűvölő helyszínre is utaztok, indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a teljes biztonság érdekében!

Következő cikkünk: Top 3 helyszín, ahol meglesheted a sarki fényt