A legjobb európai egyetemek 2021-ben

Évről évre az Egyesült Királyság egyetemei számítanak a legerősebbeknek és a legnészerűbbeknek a kontinensen. A „The Times Higher Education Impact Rankings” összeállítása alapján az 5 legjobb felsőoktatási intézmények 2021-ben Európában a következők:

1. Oxfordi Egyetem

Az Oxfordi Egyetem a 13. században alapult meg, azóta pedig a világ egyik legrangosabb egyetemévé nőtte ki magát. Nőket először 1878-ban vettek fel az intézménybe, és csak 1920-ban adtak ki nekik tudományos fokozatokat. Az Oxfordi Egyetem rendelkezik az Egyesült Királyság legnagyobb könyvtári rendszerével, több mint 11 millió kötettel. Számos múzeum és galéria is található itt, köztük az Ashmolean, amely egyben az Egyesült Királyság és a világ legrégebbi egyetemi múzeuma. Jelentős gyűjtemények lelhetőek fel olyan művészektől, mint Michelangelo, Turner és Picasso.

2. Cambridge-i Egyetem

A 13. században alapult Cambridge-i Egyetem, mely szintén az Egyesült Királyságban található, a kontinens második legjobb felsőoktatási intézménye. Leghíresebb tanulói közé sorolható Isaac Newton, Charles Darwin és Szent-Györgyi Albert. Cambridge magasan Európa leggazdagabb, és a világ 6. leggazdagabb egyeteme.

3. Imperial College London

A lista harmadik helyezettje a londoni Imperial College, amely az egyetlen olyan egyetem az Egyesült Királyságban, amely teljes egészében csak a tudományokra koncentrál. 4 karral rendelkezik: természettudományi, mérnöki tudományi, orvostudományi, valamint üzleti.

4. ETH Zürich

Az ETH az egyik legrangosabb európai felsőoktatási intézmény a kémia, a fizika, a villamosmérnöki, valamint a gépészmérnöki tudományok és a számítástechnika területén. Az IDEA League tagja. Az intézet több mint 20 Nobel-díjat nyert, köztük Albert Einstein fizikai felfedezéséért. Jelenleg az intézmény hallgatóinak mintegy 35 %-a külföldi.

5.  UCL (University College London)

Az UCL Nagy-Britanniában az első olyan egyetem volt, amely faji, osztálybeli és nemi hovatartozástól függetlenül vette fel tanulóit. 21 800 diákjával az Egyesült Királyság egyik legnagyobb és legrangosabb egyeteme.

Forrás: https://www.timeshighereducation.com/
 

Válasszuk a maximális biztonságot és kényelmet az ideális utasbiztosítással!

Következő cikkünk: A legjobb egyetemek globálisan 2021-ben