A legjobb európai múzeumok

Európa több városa is kedvez a kultúra kedvelőinek, hiszen rengeteg világhírű múzeumot lelhetünk fel a közelben. Íme néhány európai célpont a művészet és a kultúra szerelmesinek! 

Louvre, Párizs 

A világ legnagyobb múzeuma és Párizs egyik leghírhedtebb látványossága, a Louve már kívülről magára vonzza a tekinteteket az impozáns és sajátos üvegpiramis épületével. A múzeumban a világ minden tájáról, rengeteg kincset tekinthetünk meg. Olyan neves műalkotásoknak lehetünk szemtanúi, mint Leonard da Vinci Mona Lisa-ja, vagy a Milói Vénusz szobor. A múzeumban a festményeken és szobrokon kívül grafikai alkotásokat is kiállítanak időszakosan. 

A képen égbolt, kültéri, épület, kő látható

Automatikusan generált leírás

British Museum, London 

A londoni British Museum a világ egyik leghíresebb és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező múzeuma. Kiállítótermeiben a világ összes kontinense képviselteti magát: több, mint 13 millió egyiptomi, közel-keleti, görög, római, távol-keleti, afrikai és amerikai történelmi műtárgy került kiállításra. A múzeum látogatása ingyenes. Érdemes egy egész napot rászánni az érdekes tárlatok körbejárására. A múzeum mellett itt található a királyi könyvtár, a British Library is. 

Uffizi Képtár, Firenze 

Az Uffizi Képtár a Medici család érdeme, hiszen az ő gyűjteményükből alakult a mai firenzei múzeum. Az Uffizi-palotát Giorgio Vasari tervei alapján építették meg, ami a nevéből adódóan is eredetileg hivatalnak épült és régen akként is működött. A földszinten dolgoztak a jegyzők és a felső szinten voltak a galériák. Érdekesség, hogy az épületben egy színházat is kialakítottak, illetve a tudományok iránt érdeklődő Francesco nagyherceg egy alkimista laboratóriumot is berendezett magának, ahol gyógyszerek előállításával kísérletezett. A Képtárban olyan neves művészek remekműveit tekinthetjük meg, mint Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer és Hugo van der Goes. 

Albertina, Bécs

Az Albertina múzeum a nevét alapítójáról, Albert Kázmér hercegről kapta. A Bécsben honos múzeum rendelkezik a világ legértékesebb grafikai gyűjteményével, amelyek többnyire a késő gótika és a kortárs művészet közötti időszakot ölelik fel. A grafikai remekek mellett építészeti és fotótörténeti gyűjtemények tekinthetők meg. Az Albertinában csodálható meg többek között Monet Tavirózsák című remeke, a Degas alkotta Táncosnők és Renoir egyik leghíresebb alkotása, a Lányka képmása. 


Akármelyik városba is vesszük az irányt, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Spanyolország látnivalói