A legjobb helyek szörfözésre Európában

A szörf a népszerűbb vízi sportok közé tartozik. Itthon is űzhető, azonban a Balatonon, vagy éppen a Velencei-tavon főként a vitorlákkal felszerelt deszkákon látjuk az embereket. A tengeren, óceánon azonban vitorla nélkül, egyetlen szörfdeszkával lovagolják meg a hullámokat. Most összeszedtünk egy pár helyet Európából, ahova érdemes ellátogatni, ha szörfözésről van szó.

A-legjobb-szorfos-helyek-Europaban.jpeg

Portugália

A dél-európai államban több hely is szörfözésre alkalmas. Ezek közül az egyik Supertubos. Több nemzetközi versenynek is helyszínül szolgáló területen fel vannak készülve a szörfösökre. A strandon egy szörfiskola is működik, amely szeretettel várja az érdeklődőket. Egy másik izgalmas helyszín Portugáliában Nazare. Itt az Atlanti-óceán legnagyobb hullámaival találkozhatunk, mivel a víz alatt található egy kanyon, ami felerősíti az áramlatokat. Nem ritkák a toronyház méretű hullámok, ennek köszönhetően itt rendszeresen dőlnek meg rekordok is.

Franciaország

Franciaországban található Európa szörf fővárosának is nevezett Biarritz. A városban mindenhol megtalálható a szörfös kultúra, a vendéglátóhelyektől és boltoktól a tengerpartig. Április és November között számos oktató várja a kezdőket és profikat egyaránt. A tengerpart adottságai is tökéletesek, északon inkább rövid és erős, délen pedig hosszabb hullámok várják a szörfösöket. Így tényleg kiválóan alkalmas tanulásra, a haladóknak pedig bőven tartogat kihívásokat, izgalmakat.

Spanyolország

Nem kell Hawaii-ig utazni, hogy igazi szörf-paradicsomra leljünk. A Kanári szigeteken mesés környezetben lovagolhatunk tökéletes hullámokat. A legkedveltebb célpont a szigetcsoporton Fuerteventura. Ezen a szigeten is mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb terepet. A legnagyobb hullámok októbertől áprilisig mossák a partokat, viszont az egész évben meleg időjárás miatt ez sem akadály. A kezdőknek pedig tökéletes a nyári időszak is, amikor a hullámzás intenzitása kicsit alacsonyabb.

Az önfeledt hullámlovaglás megkezdése előtt azonban ne felejtsünk el gondoskodni az utasbiztosításról. Minden utazás elengedhetetlen kelléke, azonban ha sportolni is tervezünk, akkor kiemelten fontos.

Következő cikkünk: A világ legjobb szörfös terepei