A legjobb olasz síterepek

Olaszországra elsősorban az isteni ételek és a nyári séták miatt gondolunk, azonban a síelés szerelmesei más szemmel nézik az országot. Azok, akik inkább a nyugalomra és a szórakozásra vágynak a sport mellett biztos, hogy az olasz pályák valamelyikét választják. Tapasztalatok szerint sokkal nyugodtabb vidék, mint a francia, svájci, vagy az osztrák síközpontok. És a legtöbb pálya, akkor is látogatható, ha nem esik igazi hó, hiszen nagy gondossággal fedik be az olaszok a pályákat ilyenkor is műhóval, hogy ugyanolyan terepet biztosítsanak, mint hófödte társaik. A legjobb olasz síterepek az egész síszezonban elérhetőek bárki számára.

Passo Tonale

Azon kevés sípályák egyike, amely egészen októbertől júniusig remek hóviszonyokkal rendelkezik a síeléshez. Úgy 1800 méteres tengerszint fölötti magasságban egy komplett üdülőhelyet találunk, onnan pedig egészen 3088 méteres magasságba viszik fel a felvonók a síelni készülőket. Kiváló a pálya kezdők részére, illetve olyanoknak, akik még nem annyira biztosak a tudásukban, hogy magasabb szintű pályákra merészkedjenek. Viszont a közvetlen szomszédságában található Ponte di Legno Temù síközpont a profi sportolókat is várja szeretettel.

Alagna

Egy igazán nyugodt sípálya, ahol vacsora után mindenki inkább aludni megy, mint, hogy az éjszaka forgatagába vesse bele magát. Monterosa hatalmas síterületén fekvő központ ideális az aktív pihenésre vágyó haladó, és professzionális síelők számára, mely sokak szerint a francia Chamonixhoz leginkább. Alagna összekapcsolódik a körülötte lévő síközpontokkal, Gressoney-vel és Champoluc-val, így összesen 200 km sípálya áll a látogatók rendelkezésére.

Sauze d'Oulx

Sansicario, Sestriere, Montgenévre síközpontok összekapcsolódásának köszönhetően összesen 400 km pálya várja a látogatókat. Sauze d'Oulx sokkal inkább a partik és a nyüzsgés szerelmeseinek ajánlott, mint a nyugodt pihenésre vágyóknak, ugyanis a legtöbb vendéglátóhelyiségben élő zenével indul az este, majd különféle bárokban folytathatjuk a kikapcsolódást. A sípályák 1509 méterrel a tengerszint fölött indulnak, ahová több, mint tíz felvonó viszi fel a síelni indulókat. A központ érdekessége, hogy a 2006-os téli olimpia során itt rendezték meg a síakrobata versenyeket.

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legjobb francia síterepek