A legjobb olasz tengerpartok gyerekekkel

Családi nyaralást terveztek? Gyerekekkel utaznátok? Összegyűjtöttük a legjobb olasz tengerpartokat, ahol az egész család garantáltan jól érzi majd magát. 

A magyar családok által kedvelt olasz üdülőhely, a Veneto-régió autóval viszonylag gyorsan (6-7 óra alatt) megközelíthető, 100 km hosszú homokos strandja pedig tökéletes választás, ha gyerekekkel utaztok. A térség legismertebb tengerpartjai Jesolo, Bibione és Caorle.

Jesolo

A 15 km hosszú, finom homokkal borított partszakasz, Lido de Jesolo az észak-adriai tengerpart egyik leghíresebb fürdőközpontja. Jesolo városa nemrégiben nagyszabású városfejlesztési programban vett részt, melynek keretein belül modern felhőkarcolók, lakások, kereskedelmi létesítmények épültek. A térség felejthetetlen élményeket tartogat gyerekek számára, itt található ugyanis az Aqualandia Park, melyet Európa legjobb Vízi Parkjának választottak. A legbátrabbak ide ellátogatva kipróbálhatják a világ legmagasabb csúszdáját, amelynek végén a lecsúszó személy akár a 100 km/h-s sebességet is elérheti. A városban található ugrálóvárakat, minigolf pályát és gokart pályát a kisebb gyerkőcök is kipróbálhatják. Mindemellett Jesoloban tengeri állatpark és nagy állatkiállítás is várja az érdeklődőket. 

Bibione

Bibione 11 km hosszú, tiszta tengerpartja nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében. Lassan mélyülő vizének köszönhetően kisgyerekes családok számára ajánlott. Az üdülőhelyen ingyenes animáció várja a kicsiket, az idősebb gyerkőcök pedig kipróbálhatják a szörfözést, a siklóernyőzést és a motorcsónakot. A várost pezsgő hangulat jellemzi, diszkók és bárok sokasága várja a turistákat. 

Caorle

Caorle 15 km hosszú, finom homokos, sekély vizű strandja ideális úti cél családok számára. A tengerparti kisváros a fürdőzés mellett számos látnivalót tartogat. Érdemes megnézni a romantikus stílusban épült óvárost, ahol történelmi emlékek, szűk sikátorok és színes házak fogadják a turistákat. 


A kicsik kevésbé tudnak vigyázni magukra, ezért az esetükben nagyobb kockázattal jár egy külföldi nyaralás. A nyugalom és teljes biztonság érdekében fontos megkötni a megfelelő utasbiztosítást a család minden tagjának!

Következő cikkünk: A horvát tengerparton gyerekekkel