A legjobb osztrák síterepek

Ausztria a téli sportok szerelmeseinek egyik kedvenc célpontja. A magyarok a rendkívüli közelség mellett a remek felszereltség és festői szépségű környezet miatt választják az osztrák síparadicsomokat. Legyen szó kezdő vagy profi szintű síelésről, esetleg más sportról, itt biztosan megtalálhatjuk számításainkat. A híres, helyi vendégszeretet pedig minden turistát lenyűgöz.

A képen bútor, szék, ülés, beállítás látható

Automatikusan generált leírás

Schladming Dachstein

A Schladming Dachstein síközpont a Stájerországgal közös területen helyezkedik el és a Ski Amade komplexumhoz tartozik. A legnagyobb osztrák síközpont például olyan síbérletet is kínál, amely 270 lanovka, sífelvonó és 860 kilométernyi sípálya használatát biztosítja. A Schladming Dachstein sícentrum központja a középkori Schladming városa, amelynek szívét a négy hegycsúcson (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm) át vezető sípályák alkotják. A síközpont 235 kilométernyi lesiklópályát és 490 kilométernyi sífutópályát kínál a síelni vágyóknak. Természeti környezete festői szépségű.

Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

A Skicirkus a Salzburg környékén található síparadicsom, ahol nagyszerűen összekapcsolódó, kiépített, 270 km hosszú sípálya található. Az egész síközpont Ausztria három legnagyobbja közé tartozik. Széles, végtelen sípályák és lenyűgöző kilátás vár az ideutazókra. Annak ellenére, hogy a tengerszint feletti magasság alig éri el a 2000 métert, a sípályák minőségét a hatékony hóágyúzás biztosítja. A legelégedettebbek a közepesen tapasztalt és a tapasztalt síelők lesznek. A régió nem csupán klasszikus síüdülést kínál, hanem olyan nagyszerű hegyi élményeket is, amelyeket biztosan nem fogsz elfelejteni.

Dachstein West

A Dachstein West síközpont Felső-Ausztriában helyezkedik el. Dachstein West kulcsfontosságú központjai Gosau, Russbach és Annaberg, amelyek jól kapcsolódnak össze a főúton keresztül, és tömegközlekedéssel is kényelmesen megközelíthetőek. Ugyan Felső-Ausztria legnagyobb síközpontjáról van szó, a sípályák hossza azonban körülbelül 85 kilométernyi. A sífutók azonban örülni fognak, akikre körülbelül 190 kilométernyi sípálya vár. A színvonalas infrastruktúra a gyermekeket célozza meg (oktató játszóterek, óvodák, gyermekmegőrzés, szánkópályák), így Dachstein West elsősorban a kisgyermekes családok kedvencévé vált.

Forrás: https://www.invia.hu/blog/az-5-legjobb-sikozpont-ausztriaban/


Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legjobb síterepek kezdőknek