A legjobb síterepek kezdőknek

A síelés a legnépszerűbb téli sport, ám az emberek többsége nem úgy születik, hogy tud síelni. Ezt a sportot úgy, mint minden mást, az alapoknál kell elkezdeni. Fontos, hogy a megfelelő helyszínen és körülmények között sajátítsuk el a szükséges ismeretanyagot. Nem elég csupán a szakképzett oktató, könnyen teljesíthető és élvezhető sípályára van szükségünk kezdőként!

A képen hó, kültéri, égbolt, síelés látható

Automatikusan generált leírás

Újoncként kiemelt szerepe van annak, hogy hol is kezdjük el a gyakorlást. Cikkünkben összegyűjtöttünk két nagyszerű síközpontot, ahol kezdőként bátran belevághatunk a síelés egyedülálló élményébe!

Gerlitzen, Ausztria

Nyugati szomszédunk tökéletes természeti adottságainak köszönhetően ideális helyszínt nyújt a téli sportok űzéséhez. A Karintia régióban, az Ossiacher See felett fekvő Gerlitzen remek választásnak bizonyulhat a kezdő síelők számára! Összesen 45 kilométer hosszú pályarendszer áll rendelkezésre, amely családok, kezdő síelők és a gyakorlottabbak számára egyaránt kiváló lehetőségeket biztosít. A 11 kilométernyi kék, vagyis kezdőknek kijelölt, hóbiztos pályaszakaszon napfényben fürdőzve sajátíthatók el a síelés alapjai. Magyar nyelvű síoktatókkal is tanulhatunk, felszerelést is kölcsönözhetünk. Emellett elmerülhetünk a téli mesébe illő, festői környezetbe, valamint a szórakoztató programok széles tárházába. Itt biztosan ki tudjuk pihenni a szürke hétköznapok fáradalmait.

Ravascletto, Olaszország

A kezdőknek is tökéletes sícentrumot felszereltsége és egyedülálló szépsége teszi igazán különlegessé. Az osztrák-olasz-szlovén határ mentén elhelyezkedő síterep 22 kilométer hosszú pályarendszerrel rendelkezik, ebből 9 kilométer kék jelzésű, vagyis könnyű szakasz. Magyar síoktatási lehetőség is biztosított, így az idegen nyelveket kevésbé beszélők is elsajátíthatják az alapokat. A technikai instrukciók megismerése után pedig már nincs is más hátra, mint élvezni a hóbiztos lesiklás élményét, melyhez festői körpanoráma társul az osztrák és szlovén Júliai-Alpok jóvoltából köszönhetően. A helyszín sífutásra, éjszakai korcsolyázásra és szánkózásra is biztosít lehetőséget. További szórakozási opcióként uszoda és fitneszközpont is rendelkezésre áll, valamint ínyenc éttermek és hangulatos bárok.

Forrás: https://www.invia.hu/blog/szuper-siterepek-kezdoknek/
 

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legjobb szlovák síterepek

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']