A legjobb snowboard pályák Európában

Amikor a téli sportokhoz keresünk úticélt, a síelés szinte minden téli üdülőhelyen jó minőségben elérhető szolgáltatás, de akik snowboardozni szeretnének, kicsit körültekintőbben kell keresgélniük a hódeszkás pályák között. Ezért összeszedtük a legjobb síközpontokat, amik között a kezdők és a tapasztaltabbak is találnak maguknak úticélt! 

Dobogókő, Magyaroszág

Aki még nem túl tapasztalt a deszkájával és nem szeretne messzire menni, hogy elsajátítsa az alapokat, annak Dobogókő megfelelő úti cél lehet. Itt két sípálya található, az egyik 860 méterig terjed, a másik pedig 1260 méteres csúszást ígér. Hazánk első sípályája mentén hangulatos, magyaros éttermek sorakoznak és kellemes erdős részek övezik a terepet. 

Schönberg-Lachtal

Schönberg-Lachtal Magyarországról könnyen megközelíthető, Bécstől két órányi autóútra található síkomplexum. A Keleti-Alpok egyik leghóbiztosabb síterületének számít, ahol összesen 40 kilométeres pálya várja a síelőket, illetve a funpark biztosít kihívásokat a freeride-síelés és a hódeszkázás kedvelőinek. A fáradalmak után a híres Loipersdof termálfürdő áll rendelkezésre kellemes meleg vízével. 

A képen hó, kültéri, természet látható

Automatikusan generált leírás

Laax, Graubünden, Svájc

Laax a hódeszkások egyik legnépszerűbb terepe a svájci alpesi régiókban, ahol már bőven találnak maguknak a tapasztaltabbak is kihívást. A snowboardozni vágyók kék, piros és fekete pályák közül választhatnak, amelyek összesen 224 kilométer hosszúak. A környéket szinte mindig hó fedi, de a legjobb időszak a síelésre vagy snowboardozásra a decembertől áprilisig nyúló időszak. 

Gstaad sírégió, Svájc

Az alpesi ország másik népszerű, mondhatni luxus téli üdülőhelye a francia határ közvetlen szomszédságában található Gstaad. A gleccser október végétől május elejéig hóval borított. A régióban Snow Park várja a szórakozni vágyókat, ezen kívül meglehetősen jó snowboard pályák és éjszakai síelés is elérhető. 

Les Menuires, Rhône-Alpes, Franciaország

A francia Les Menuires régiót a hódeszkások paradicsomának tartják. A legismertebb pályák közé tartozik a Boulevard Cumin és a Pluviometre, de összesen több, mint 120 kilométer tökéletesen előkészített pálya várja az odalátogatókat, kezdőktől egészen a profibbakig. Az Alpok csodálatos kilátása magával ragadja azt is, aki csak kirándulna a hegyekben, illetve a régió színes szolgáltatásainak köszönhetően a gyerekes családok is megtalálják a maguk számára ideális elfoglaltságot. 

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: Európa top 5 sípályája