A legjobb strandok Horvátországban

Minden évben kedvelt célpont Horvátország. Van, akinek már bevált helyei vannak, ahová minden évben visszatér, vagy akár a teljes országot fújja fejből. Azonban, ha nem ismered annyira jól a régiót, esetleg újításra vágysz, akkor jó helyen vagy. Cikkünkben összeszedtük, hogy hol vannak a legszebb tengerpartok Horvátországban.

A-legjobb-strandok-Horvatorszagban-(1).jpeg

Zlatni Rat (Brac sziget)

Ez a különleges strand Brac szigetén található. Különlegességét az adja, hogy az aranyhomokos tengerpart fél kilométer hosszan a tengerbe nyúlik. Ráadásul formáját a szél és a tenger hullámzásának hatására folyamatosan változtatja. Emiatt kapta az Aranyszarv elnevezést. Nem csoda, hogy a különleges képződmény Brac szige legfőbb jelképévé és vonz erejévé vált. Akkor is érdemes ezt a strandot felkeresni, ha a közeli Hvar vagy Makarska szigeten nyaralunk.

Sakarun (Dugi Otok)

Dugi Otok szigetén igazi Karib-tengeri hangulatra bukkanhatunk. A festői Sakarun ráadásul homokos tengerparttal rendelkezik, ami Horvátországban ritkaság. A legegyszerűbben Zadarból tudjuk ezt a strandot megközelíteni, a főszezonban naponta négyszer is közlekednek a kompok Dugi Otokra.

Rajska Plaza (Rab)

A strand elnevezése azt jelenti “mennyei strand”, a legtöbb utazó azonban Paradise Beach néven ismeri. A Rab szigetén található strand elnevezése nem véletlen. Sokan Horvátország legszebb strandjaként tartják számon, népszerű gyermekes családok körében is, mivel a part lágyan lejt a tengerbe. Emellett a sportot űzők is megtalálják a számításaikat, lehet szörfözni, vizisíelni, strandröplabdázni vagy vizibiciklizni.

Dubrovnik

A legcsodálatosabb tengerpartokat ritkán keressük nagyvárosok közelében, azonban Dubrovnikban található Banje strand csodálatos panorámával vár minket az óváros mellett. A rendkívül tiszta és sekély víz miatt családok számára is ideáli. Sajnos a főszezonban kissé zsúfolttá tud válni, azonban a csodás kilátás, illetve egy Dubrovniki naplemente mindenkit kárpótol. Legalább egyszer érdemes felkeresni a nyaralás közben ezt a strandot is.

A felhőtlen üdülés és kikapcsolódás elengedhetetlen feltétele az utasbiztosítás, fontos, hogy a nyaralás előtt erről se felejtsünk el gondoskodni!

Következő cikkünk: Kalandtúra felsőfokon: via ferrata