A legjobb szlovák sípályák

A szlovák síterepek világszerte ismertek, hiszen folyamatosan fejlesztés alatt álló és bővülő pályákkal rendelkeznek. Emellett pedig igazán gyönyörű környezetet kínálnak a téli sportok szerelmeseinek. Északi szomszédaink egyrészt nagyon közel vannak hozzánk, így akár egy hétvégére is kiugorhatunk hozzájuk feltöltődni, másrészt pedig minőségi szálláslehetőségeket és a szórakoztató programok széles tárházát kínálják. Sokan döntenek a szlovák síközpontok mellett, nem is csoda, hiszen ezeken a helyszíneket felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.

A képen személy, kültéri, modellt állás látható

Automatikusan generált leírás

Szlovákia legjobb síterepein nem csupán síelésre, hanem snowboardozásra, sífutásra és szánkózásra is lehetőség nyílik. A szlovák síparadicsomok ismertetőjegye, hogy nagyszerű ár-érték arányban kínálják szolgáltatásaikat. Lássuk, hogy melyek is a legjobbak!

Donovaly, elsősorban kezdő síelőknek

Az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra találkozásánál elhelyezkedő Donovaly, másnéven Dóval síközpontja leginkább a kezdő síelők kedvence. Az ország központi részén megbújó helyszín sípályáinak összesített hossza 11 kilométer, melynek szinte teljes egésze kék és piros nehézségi fokú (fekete pályából alig 100 méternyi van). Tehát kevésbé gyakorlott és teljesen kezdők számára remek választás. Ennek megfelelően síkölcsönzés és síoktatási lehetőség széles tárháza áll az ide érkezők rendelkezésére. Kivilágított pályával is rendelkezik, így az esti sötétségben való síelést előnyben részesítők is hódolhatnak szenvedélyüknek. A közel 30 kilométer hosszú sífutópálya és a snowboardra kijelölt szakasz csak egy-egy újabb érv Dóval mellett.

Jasná, a hatalmas síközpont

Az ország legnagyobb síparadicsoma több, mint 44 kilométer hosszú pályarendszerrel rendelkezik, amely az Alacsony-Tátra középső részén terül el. Színvonalas szolgáltatásai minden ideérkezőt elvarázsolnak. Több hóágyú gondoskodik a megfelelő pályaminőségről, kivilágított szakaszai pedig az éjszakai sízés élményét teszik lehetővé. Jasná legimpozánsabb részén, a Chopok csúcsa alatti központi területen nemcsak szemet gyönyörködtető panoráma, hanem napozóterasz és pazar finomságokat kínáló étterem is várja a téli sportok és a hegyi kilátás szerelmeseit. Érdemes felfedezni Szlovákia kiemelkedő síterepeit!

Forrás: https://www.invia.hu/blog/a-legjobb-szlovak-siterepek/


Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legnépszerűbb síközpontok a világon

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']