A legjobb szlovén síterepek

Szlovénia ideális lehetőségeket biztosít azoknak, akik szeretik az extravagáns síterepeket azonban viszonylag pénztárcabarát megoldásokra vágynak. Szinte érintetlen területei komoly versenytárként lépnek elő az egyébként közkedvelt osztrák, francia és olasz síközpontok mellé. De a kezdőknek sem kell csüggedniük, hiszen a legjobb szlovén síterepek között található néhány olyan központ is, ami a tapasztalatlan síelőknek ad kiváló terepet a tanulásra. És a legtöbb esetben a szállás miatt sem kell, hogy fájjon a fejünk, mert, ha máshol nem is, de a közeli falvakban biztosan találunk megfelelő szobákat. 

Bled Straza

A Bledi-tó szomszédságában elhelyezkedő síközpont mindösszesen 645 méter magas, így kiváló terepet ad a kezdő, és kevésbé magabiztos síelőknek. Idilli környezet, és a szállás miatt sem kell aggódni, mivel a kedves kis kunyhóktól a szinte királyi lakosztályokig bármilyen pihenőhely bérelhető. A Bledi-tó partján fekvő kisváros pezsgő éjszakai élete pedig tökéletes szórakozást ad egy-egy síklással teli nap után. A pályák nem csupán síelésre, de snowboardozásra is alkalmasak, bármelyik korosztály részére.

Kranjska Gora

A Júliai-Alpokban található Kranjska Gora síközpont Szlovénia legismertebb síterepe, mely 18 pályával várja a síelni vágyókat. Kezdő és középhaladó síelők egyaránt megtalálják a számukra tökéletes lehetőségeket. Az üdülőterületen rengeteg szállás várja a pihenni vágyókat az izgalmas jégkunyhóktól a vendégházakig. A kiváló pályáknak köszönhetően pedig rendszeresen kerülnek megrendezésre a központban nemzetközi versenyek és egyéb események. Lebilincselő kikapcsolódás lehet a nyüzsgést kedvelők részére.

Golte síközpont

Annak ellenére, hogy területét tekintve az egyik legkisebb síközpont Szlovéniában mégis a legszebbnek tartják. A csúcsról varázslatos kilátás nyílik a Karavanke hegyeire és a Kamniki-Alpokra, ahonnan 12 kilometernyi pálya vezet lefelé, ami tökéletesen családbarát. Emellett pedig 5 kilométernyi sífutó pályával is büszkélkedhet a központ. Az alatta elterülő Mozirje város pedig kiváló éttermekkel, bárokkal, szállás lehetőségekkel vár mindenkit, de a síközponthoz tartozó üdülőterület is igazi felüdülést kínál masszázzsal egybekötött wellness lehetőségekkel, szaunákkal és uszodával. Illetve, ha nem akarunk lemenni a faluba aludni, akkor itt is foglalhatunk első osztályú szobákat éjszakára.

Fontos, hogy a külföldi síelés és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: A legjobb svájci síterepek

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']