A legjobb úti célok digitális nomádoknak

Szabad életre vágysz? Szívesen bejárnád a világot, miközben pénzt is keresel? Mit szólnál, ha az irodád mindig más csodálatos helyszínen lenne? Digitális nomádként megteheted. Összegyűjtöttük a legjobb úticélokat a digitális nomád életforma követői számára.
 

 

Kik is a digitális nomádok?

A digitális nomád olyan személy, aki a modern technológiák segítségével a világ bármely pontjáról végezheti munkáját. A pénzkereséshez csak egy laptopra van szüksége, mellyel szabadon utazhat. Napjainkban egyre több foglalkozás teszi lehetővé a kötetlen munkavégzést, ilyenek például az írás, a fordítás, a digitális marketing, valamint a programozás és a webdesign is.

Vágj bele!

Amennyiben a Te munkád is bárhonnan végezhető, megvan benned a kalandvágy és a kellő bátorság, próbáld ki magad digitális nomádként! Mindamellett, hogy bejárhatod a világot, megismerhetsz különböző kultúrákat, életre szóló barátságokra is szert tehetsz. 

A legjobb úticélok 

Bulgária

A délkelet-európai ország gyönyörű természeti adottságaival, tengerpartjával és elbűvölő városaival vonzó úti célnak minősül. Sokak számára újdonság lehet, hogy Bulgáriában mérhető a világ legnagyobb átlagos internetkapcsolat-sebessége, mely rendkívül kedvező feltétel digitális nomádok számára. A pénztárcabarát árak és az alacsony bűnözési arány szintén figyelemre méltó szempontok a desztináció kiválasztása során. 

Tallinn, Észtország

Amennyiben kicsit messzebbre utaznál, a meseszép Tallin megfelelő választás. Észtország adórendszere igazán kedvező a nem észt lakosok számára, valamint a banki igénylés és a cégregisztráció is egyszerűen működnek. Az észt főváros jelentős technológiai fejlődésen ment keresztül, hozzájárulva a gyors internet eléréshez. 

Madellín

Ha mersz nagyot álmodni és igazán messzire mennél, válaszd Madellínt, az örök tavasz városát! A kedvező időjárási feltételek az év bármely időszakában lehetővé teszik az utazást. A kolumbiai város fejlett metrórendszere megkönnyíti a közlekedést, internetes kávézói pedig ideális helyszínt biztosítanak a munkavégzésre. A régió finom, kiadós és megfizethető ételeiről híres, így ajánlott a gasztro élmények kedvelőinek. 

Bárhová is utazol, mindenképp kösd meg a megfelelő utasbiztosítást, a biztonság és kényelem érdekében.

Következő cikkünk: Észak-olaszországi körutazás