A legnépszerűbb karneválok világszerte

Igazi karneváli hangulatra vágysz? Ahány kultúra és szokás, annyi karnevál közül választhatsz világszerte, amelyek mind-mind különleges légkörrel és színes programokkal kápráztatnak el. Lássuk a legnépszerűbb külföldi karneválokat, amiket akár egy utazással is egybeköthetsz!

A klasszikus: Velencei karnevál 

A világhírű velencei karnevál a hagyomány szerint minden évben hamvazószerda előtt két héttel kezdődik és előtte egy nappal, húshagyókedden ér véget. A karnevál idején az emberek jellegzetes, díszes jelmezben és maszkban jelennek meg az utcákon. A karnevál ideje alatt rengeteg színházi, zenés produkciót és szimbolikus események sorozatát láthatjuk, amelyek a tél elmúlását, a megtisztulást és a természet újraéledését jelképezik. 

A színpompás riói karnevál

Rio de Janeiroról mindenkinek a karneváli hangulat, a szamba és a díszes öltözékek villannak be elsőre. Nem csoda, hiszen a riói karnevál a legnagyobb az összes közül. A farsangi szezon alatt Rio de Janeiró utcái és a Sambadron megtelik látványos jelmezekkel, utánozhatatlan karneváli hangulattal és a szambaiskolák legnagyobb táncosaival. Minden szambaiskola évente más tematikát dolgoz fel a koreográfián és az öltözékeken keresztül, amelyeket a bírák meghatározott kritériumok alapján dolgoznak fel. 

Ötödik évszak: a Kölni karnevál

A kölni karnevált minden évben Németországban, Köln városában rendezik meg. Az ünnepély első napját a nők farsangjának kis nevezik, amikor is a hölgyek egész nap karneváli jelmezbe öltöznek. A karnevál egészen hamvazószerdáig tart éjjel-nappal, az utcákon és a tereken, ekkor már mindenki a gondosan megválogatott jelmezében folytatja az ünneplést. A hagyományőrző ünnepélyt a helyiek az ötödik évszaknak is nevezik. 

A nizzai téltemető karnevál 

A nizzai karnevál egyet jelent a francia Riviéra, a Côte d’Azur egyik legfontosabb eseményének számító kéthetes téltemető karneváljával. A hosszú böjt előtt a nizzai lakosok hatalmas virágparádéval ünnepelnek, minden évben közel 20 virággal feldíszített gépjármű vonul végig az utcákon. A karnevál Mardi Gras idején, azaz húshagyó kedden ér véget, amikor is a karnevál királyát a helyiek a tengerpartra vontatják és elégetik egy hatalmas tűzijáték kíséretében. 

Bármelyik lélegzetelállító helyszínt is választjátok úti célul, gondoljatok biztonságotokra! Indulás előtt ne feledkezzetek meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a gondtalan kikapcsolódás és a felhőtlen karneváli hangulat érdekében!

Következő cikkünk: Vadon élő állatok testközelből, avagy a legjobb szafari túrák