A legnépszerűbb őszi utazási desztinációk

Utazni nem csak nyáron lehet… Sőt! Rengeteg pénzt és sorbanállást spórolhattok meg, ha az őszi hónapokat választjátok! Mutatjuk a legnépszerűbb desztinációkat!

Róma

Az olasz főváros ideális választás, ha őszi kiruccanást terveztek. Róma ebben az időszakban kevésbé zsúfolt, szépségét viszont megtartja. A hűvösebb levegő kellemesebbé teszi a városnézést, a nevezetességek felfedezését. A várost akárcsak egy hosszú hétvégére is érdemes meglátogatni, kerékpárral vagy gyalog könnyedén körbejárható.

Párizs

A varázslatos Párizst az őszi időszakban jelentősen kedvezőbb áron látogathatjátok meg. Mivel ilyenkor kevesebb a turista, nem kell majd olyan sokat sorban állnotok a nevezetességek, múzeumok előtt. A francia kávézók és az utcai élőzene gondoskodnak a páratlan hangulatról. A városban október végétől őszi fesztivált rendeznek, amelynek keretein belül különböző helyszíneken tekinthettek meg tánc és művészeti előadásokat. 

Amszterdam

A holland főváros az év minden időszakában tökéletes úti cél. Az őszi hónapokban a város a narancs, a sárga és a piros minden árnyalatában pompázik, az időjárás pedig ideális a kiránduláshoz. A szuperül kialakított, biztonságos bicikliutaknak köszönhetően könnyedén körbetekerhetitek a várost, sőt akár messzebbre is mehettek. A gyönyörű parkok ideális helyszínt biztosítanak piknikezéshez, a csónaktúrákon pedig megismerhetitek a jellegzetes holland csatornákat. Amszterdam rengeteg érdekes múzeumot is tartogat, köztük az Anne Frank ház és a Van Gogh múzeum.

Luxemburg

A Franciaország, Németország és Belgium szomszédságában fekvő kis ország tökéletes őszi desztináció. Luxemburg híres óvárosairól, a fővárost pedig egy hatalmas középkori erőd veszi körül. Az ország lenyűgöző építészeti stílusa Európa szerte ismert. A Nagyhercegi palota, az Adolph-híd és a Notre Dam katedrális kihagyhatatlan látnivalók, ha Luxemburgba utaztok.

Bármelyik megnyerő úticél mellett is döntötök, ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a biztonság és gondtalan kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: A legnépszerűbb tavaszi utazási desztinációk