A legnépszerűbb tavaszi utazási desztinációk

Tavasszal utaznátok? Nem bírjátok kivárni a nyaralást? Mindamellett, hogy az előszezonban sokkal kedvezőbb áron juthattok el meseszép helyekre, a tömeget is elkerülhetitek. Mutatjuk a legnépszerűbb tavaszi utazási desztinációkat!    

Párizs

A romantika városaként emlegetett francia főváros minden évszakban tökéletes választás, de tavasszal főleg! Párizsban a gyönyörű épületek mellett számtalan látnivalót csodálhattok meg. A világhírű Eiffel-torony és Louvre múzeum otthonában biztosan nem fogtok unatkozni. A tavaszi hónapok kellemes időjárása ideális a városnézéshez, az előszezonnak köszönhetően pedig nem kell majd órákat sorban állnotok a nevezetességek előtt. 

Barcelona

A spanyol nagyváros hatalmas népszerűségnek örvend a turisták körében az év minden időszakában. Barcelonában rengeteg színes program és látnivaló közül válogathattok. A történelmi helyszínek és mesés épületek megtekintése mellett sétálhattok a tengerparton, vásárolhattok, vagy ellátogathattok a népszerű futball klub, az FC Barcelona Stadionjába. Nem szabad megfeledkezni Spanyolország gasztro kultúrájáról sem, a városban ugyanis megannyi étterem kínál finom ételeket, helyi különlegességeket. 

Egyiptom

Amennyiben már tavasszal élveznétek a nyári forróságot és a tengerparti pihenést, Egyiptom a tökéletes desztináció számotokra. Az országban ugyanis már március elején 30-35 fokot mérnek a hőmérők, a tenger vize pedig folyamatosan melegszik. Árak terén jelentős kedvezményeket tapasztalhattok, ha a tavaszi időszakban utaztok, valamint a zsúfoltságot is elkerülhetitek. Mindemellett ez az időszak a legalkalmasabb a látnivalók felfedezésére: a nyári hőség előtt ugyanis a piramisok sokkal bejárhatóbbak. 

Szentpétervár

Az orosz kikötőváros történelmi emlékeivel és egyedülálló építészeti stílusával lenyűgözi a turistákat. Látnivalókból Szentpéterváron sem lesz hiány, paloták, kastélyok, parkok és múzeumok sokasága várja a látogatókat. A jéghideg orosz tél után a tavaszi enyhülés, melegedés ideális légkört biztosít a városnézésre. Az időjárás figyelembevételével érdemes az utat április végére, májusra tervezni. 

Bárhová is utaztok, mindig gondoljatok a biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás, és a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében!

Következő cikkünk: Törökország legszebb üdülővárosai