Road trip: a legszebb autós útvonalak

Amikor utazásról van szó a legtöbben a célt tartják a szemük előtt, az odavezető út pedig sokszor a kellemetlen “mellékhatás”, amit el kell viselni mielőtt megérkezünk. Azonban mi van akkor, hogyha az út maga a program? Összeszedtünk egy pár útvonalat, amelyen végig autózva garantáltan életre szóló élményeket szerezhetsz!

A-legjobb-autos-utvonalak-(1).jpeg

A legjobb vezetési élmény nyomában

A hegyi utak mindig nagy élményautózásra adnak lehetőséget. 2007-ben a TopGear, az egyik legismertebb autós műsor a világon a svájci Davos és az olasz Stelvio közötti kanyargós utat kiáltotta ki a világ legjobb vezetési élményt nyújtó útjának. A három műsorvezető 2009-ben megváltoztatta a véleményét, és a hangzatos titulust romániában található Transzfogarasi országútra ruházták át. Azóta mind a két útvonal autósok, illetve motorosok által egyaránt széles körben ismert és kedvelt túraútvonal.

Előtérben a kilátás és az atmoszféra

Szintén Olaszországban található az Amalfi Coastal Drive, amely Sorrento-t és Salerno-t köti össze. A sziklás partvidéken kanyargó út gyönyörű kilátást enged a tengerre. Aki pedig kicsit hűvösebb éghajlatra vágyik, annak ott van a Skót felföld. Az ország északi részén található hegyvidék gyönyörű tájai és híres kastélyai autóval fedezhetőek fel a legjobban. Hasonló hangulatot nyújt az izlandi The King Road, azzal a különbséggel, hogy kastélyok helyett jéghegyek és gőzölgő gejzírek váltják egymást az út mentén.

Amerika, a road trip hazája

Akik pedig távolabbra utaznának, azoknak érdemes Amerika felé venni az irányt. Itt eleve sokkal nagyobb mértékben támaszkodik a társadalom az autós utazásra, mint európában, és a nagy távolságok miatt az egész “road trip kultúra” igen mély gyökerekkel rendelkezik. Talán a legismertebb, és sokak számára ismert útvonal a Route 66, azaz a 66-os út. Az Egyesült Államok legikonikusabb autóútja a Grand Canyon és a Mojave sivatagot szeli át, csodálatos látványt tárva az utazók elé.

A road trip egy kiváló módja annak, hogy az utazás az unalmas státuszból átkerüljön a kaland kategóriába. Azonban ez az utazási mód sem veszélytelen, nem szabad elfeledkezni az utasbiztosításról. Auto Assistance csomagunk kifejezetten az autós utazás esetleges kellemetlenségeit fedezi.

Következő cikkünk:
Kalandok a szafari során: a világ legjobb helyei az állatok megfigyelésére