A legszebb ázsiai országok

Ázsia a világ legnagyobb és legnépesebb kontinense. A földrész igazán különleges természeti kincsekkel, történelmi ereklyékkel és kulturális értékekkel büszkélkedhet. A régió legszebb országának kiválasztása nem egyszerű, hiszen a kontinensen 49 államot találhatunk, mindegyik a maga nemében különleges és lenyűgöző. A lélegzetelállító és színes kultúrával rendelkező államok közül most mégis megpróbáltuk kiválogatni a legszebbeket.  A kontinens behatárolása néha problémákat okoz például amiatt, hogy Oroszországnak jelentős része Ázsiához sorolható, az Uráltól nyugatra fekvő terület azonban Európa részét képezi. Hasonló a helyzet Jáva, Indonézia és Új-Guinea esetében, ezek a területek Óceánia részének is tekinthetők.

India

Az elbűvölő szépségű, változatos és kiszámíthatatlan India igazán népszerű turista célpont. Népszerűségét csodálatos tájainak és egyedülálló kultúrájának köszönheti. A Himalája magas hegyei, a Thár-sivatag narancssárga homokdűnéi, a szent Gangesz folyó érintetlen partjai, az impozáns paloták és templomok mind-mind olyan látványosságok, amelyek India sokszínűségét és egyedülálló szépségét igazolják. Az ország kihagyhatatlan látnivalói a Tádzs Mahal, az Ámbér-erőd, a Hawa Mahal és az Aranytemplom. A híres kézműipari termékei közé tartoznak a kasmíri és jaipuri szőnyegek, a varanasi selymek, illetve az azokból készült szárik. A füstölők, a henna vagy a jóga bizonyára mindnyájunk eszébe jut, ha az Indiát említjük. A helyi, színes kultúra gazdagsága és a tradicionális gasztronómia különlegessége ámulatba ejti az ide érkezőket.

Kína 

A sokszínű Kína a Föld legnépesebb országaként  megannyi különleges látnivalóval várja a látogatókat. Területén egyaránt fellelhetőek vadregényes, elhagyatott, nomád pásztorok által lakott régiók és fényűző, modern nagyvárosok. Kivételes természeti adottságok, varázslatos, több ezer éves látnivalók és rendkívül gazdag kultúra jellemzi Kínát.  A legnépszerűbb látnivalók kétségkívül a Kínai Nagy Fal, az Agyaghadsereg és Peking tiltott városa, amelyekről valószínűleg már mindenki hallott, ugyanakkor Kínában sokkal több és változatosabb látványosságok is várnak! Érdemes ellátogatni az ország délnyugati részén található Kőerdőbe, megcsodálni Kujin különleges hegyvidékét a rizsföldek és a kúpkarsztok között, vagy felfedezni Szecsuán fővárosát, Csengtut, ahol a Panda-parkban Kína egyik jelképét, a pandákat is megtekinthetjük testközelből. Nem utolsósorban fontos vonzerővel bír Kína gasztronómiája is, ami hazánkban is igen közkedvelt.
 

Japán

A Felkelő Nap országa számos természeti és emberi kéz által épített látnivalót rejt. A nemzet gazdag művészeti örökségét a szentélyek és templomok kincstáraiban, a jómódú kereskedők magángyűjteményeiben őrizték több évszázadon keresztül, melyeket ma megcsodálhatunk. Pezsgő, modern és rendkívül tiszta nagyvárosok bűvölik el az ide ellátogatókat, de számos természeti kincset is felfedezhetünk az országban. A legnépszerűbb látványosságok közé sorolható a Tokiói torony, az Aranytemplom, a Nachi Falls, a Kegon Falls és a Fudzsi. A különleges élményekért mindenképp látogassatok el a Jigokudani Majomparkba is, ahol egy egész hómajom-populációval találkozhattok a híres meleg vizű forrás mellett. Akik pedig a vallást és a kultúrát is szeretnék közelebbről megismerni, látogassanak el a narai Nagy Buddha szobrához, amit a világ legnagyobb bronzszobraként tartanak számon. Az országban a helyi gasztronómia is méltán világhírű, így érdemes betérni egy-egy helyi étterembe az igazi japán ízekért!

Dél-Korea

A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma. Területén számos természeti látnivaló, nemzeti park és történelmi ereklye lelhető fel, amelyek közül több a világörökség része.  Az országba látogatva kihagyhatatlan az élettel teli Szöul városának felfedezése, ahol a kultúra és a történelem modern köntösbe öltve találkozik. Ugyancsak must-have látnivaló Puszan is, ami a Koreai-félsziget délkeleti részén fekszik és rendkívül különleges hangulatával csalogatja turisták ezreit. A tavaszi cseresznyefa virágzás idején érdemes Jinhae-be látogatni, ahol a rózsaszín virágba borult fák elképesztő látványt nyújtanak, ameddig a szem ellát. Ekkor rendezik meg minden évben a cseresznyevirág fesztivált. Az egyedülálló kulturális értékekkel rendelkező ország gasztronómiája természetesen ugyancsak jelentős, ebben az országban is megkóstolhatjuk az ázsiai konyha leghíresebb remekeit.

Thaiföld

Az igazán változatos Thaiföld Ázsia leglátogatottabb országa, ami nem véletlen, hiszen megszámlálhatatlan látványosságot tartogat az odaérkezőknek. Akár egy paradicsomban lógatnád a lábad, akár izgalmas kulturális helyeket fedeznél fel, az országba látogatva biztosan nem maradsz programok nélkül! A trópusi paradicsom természeti szépsége bámulatba ejtő, kultúrája sokszínű és roppant izgalmas. Hosszan futó, puha homokos tengerpartok, forró napsütés, különleges Buddha-szobrok, ősi romvárosok, végeláthatatlan rizsföldek és ínyenc gasztronómia jellemzi Thaiföldet. Akinek van szerencséje Thaiföldre látogatni, mindenképp fedezze fel a legszebb strandokat és szigeteket, mint az Ao Nang, a Ko Lipe, a Phi Phi szigetek, a Railay Beach vagy a Ko Nang Yuan. Érdekes élmény lehet Bangkok különleges szegleteit is meglátogatni, mint például az úszó piacokat, amelyek közül a legnépszerűbb a Damnoen Saduak. A Szukhothaj Történelmi Park nem csak lélegzetelállító természeti  kincsekben, de a kultúrát tökéletesen bemutató templomokban és királyi palotákban is bővelkedik.

Akármilyen lenyűgöző ázsiai úti cél felé is vesszük az irányt, utazás során legyen az első a biztonságunk! Kössünk minden igényt kielégítő utasbiztosítást, hogy a kikapcsolódás felhőtlenül és zökkenőmentesen teljen!

Következő cikkünk: Hogyan tudsz a külföldi fesztivál költségein spórolni