A legszebb ázsiai országok

Ázsia a világ legnagyobb és legnépesebb kontinense. A földrész igazán különleges természeti kincsekkel, történelmi ereklyékkel és kulturális értékekkel büszkélkedhet. Választani bizonyára nem is lehet, hogy melyek Ázsia legszebb országai, mindenesetre példaképpen összegyűjtöttünk néhány káprázatos államot, melyek egyedülálló élményeket nyújtanak látogatóiknak.

India

Az elbűvölő szépségű, változatos és kiszámíthatatlan India igazán népszerű turista célpont. A híres kézműipari termékei közé tartoznak a kasmíri és jaipuri szőnyegek, a varanasi selymek, illetve az azokból készült szárik. A füstölők, a henna vagy a jóga bizonyára mindnyájunk eszébe jut, ha az Indiát említjük. A helyi, színes kultúra gazdagsága és a tradicionális gasztronómia különlegessége ámulatba ejti az ide érkezőket.

Kína 

A sokszínű Kína a Föld legnépesebb országa. Területén egyaránt fellelhetőek vadregényes, elhagyatott, nomád pásztorok által lakott régiók és fényűző, modern nagyvárosok. Kivételes természeti adottságok, varázslatos, több ezer éves látnivalók és rendkívül gazdag kultúra jellemzi Kínát. Nem utolsósorban fontos vonzerővel bír a gasztronómiája is.

Japán

A Felkelő Nap országa számos természeti és emberi kéz által épített látnivalót rejt. A nemzet gazdag művészeti örökségét a szentélyek és templomok kincstáraiban, a jómódú kereskedők magángyűjteményeiben őrizték több évszázadon keresztül, melyeket ma megcsodálhatunk. Pezsgő, modern és rendkívül tiszta nagyvárosok bűvölik el az ide ellátogatókat. A helyi gasztronómia méltán világhírű.

Dél-Korea

A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma. Területén számos természeti látnivaló, nemzeti park és történelmi ereklye lelhető fel, amelyek közül több a világörökség része. Az egyedülálló kulturális értékekkel rendelkező ország gasztronómiája is jelentős.

 

Thaiföld

Az igazán változatos Thaiföld Ázsia leglátogatottabb országa. A trópusi paradicsom természeti szépsége bámulatba ejtő, kultúrája sokszínű és roppant izgalmas. Hosszan futó, puha homokos tengerpartok, forró napsütés, különleges Buddha-szobrok, ősi romvárosok, végeláthatatlan rizsföldek és ínyenc gasztronómia jellemzi Thaiföldet.

 

Utazás során is legyen az első a biztonságunk! Kössünk minden igényt kielégítő utasbiztosítást!

Következő cikkünk: Hogyan tudsz a külföldi fesztivál költségein spórolni