A legszebb erdélyi városok

Erdély földrajzilag és történelmileg is fontos helyszíne a magyarságnak. De nem csak ezért érdemes ellátogatni a területre, hanem kivételes városait és lenyűgöző természeti kincseit is ajánlatos megismernünk. Íme három Erdély gyönyörű városai közül, amit teljes szívből ajánlunk!

Brassó

Brassó Erdély délkeleti felében, a festői Cenk hegy lábánál fekvő város. Románia egyik legnagyobb városa fontos közlekedési csomópont az országnak, hiszen a közelében síelési, kirándulási és városnézési lehetőség is jócskán akad.  1993 óta magyarországi testvérvárosa Győr. Annak ellenére, hogy a várost mennyi megpróbáltatás érte történelmi és természeti pusztítások folyamán, a városban számos látnivaló várja az odalátogatókat. Az egyik legkiemelkedőbb nevezetessége a főtéren magasodó Fekete templom, ami az erdélyi gótikus építészet szimbóluma. A város történetét megismerhetjük bővebben a Brassói Történeti Múzeumban, ami a Régi Városháza épületében foglal helyet vagy a Néprajzi Múzeumban.

A képen égbolt, kültéri, hegy, narancs látható

Automatikusan generált leírás

Torockó

A hatalmas Székelykő hármas csúcsa és az Ordaskő sziklafalainak ölelésében fekvő Torockó Erdély egyik legszebb fekvésű faluja. A székelyek és magyarok által lakott falu jellegzetes, fehérre mázolt házaival és különleges népviseletével Európa Nostra-díjas és a Világörökség részeként elismert. A falu különlegessége, hogy Torockón kétszer kel fel a nap. A népművészetének hagyományát a népi iparművészeti múzeum őrzi, illetve Ida néni magánmúzeuma, ahol a torockói viselet darabjait ismerhetjük meg.

Segesvár

A Segesd-patak és a Nagy-Küküllő találkozásánál fekvő Segesvár több szempontból is kiemelkedő célpont Erdélyben. A város lakosságának majdnem ötöde magyar anyanyelvű, de zömében románok és szászok lakják. Segesvár festői középkori várnegyede 1999 óta a Világörökség része. Nevét az ősi magyar „seg”, „ség” szóból kapta, ami dombot, halmot jelent. A domboldalból kicsúcsosodó várat díszes tornyok és hangulatos középkori utcák veszik körül. A városban minden évben megrendezésre kerül a Segesvári Középkori Fesztivál, ahol középkori fegyver- és harcibemutatókat, korhű díszletek és kézműves kirakodóvásárok várják az érdeklődőket.

Bármikor is utazunk az elbűvölő városok valamelyikébe, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: A legjobb európai múzeumok