A legszebb görög szigetek 2023

Az utazás az egyik legjobb módja annak, hogy felfedezzük a világot és kipihenjük magunkat. Ha pedig azon tűnődsz, hogy hova is menj következőnek, akkor talán érdemes lehet az egyik legcsodálatosabb desztinációt megtekintened, amelyet Európa kínálhat: a görög szigeteket.

gorogsziget-(1).jpeg

Görögország számos szigetének lenyűgöző a szépsége, de a legtöbb látogató általában a Kiklad-szigeteket, a Dodekanéz-szigeteket és a Jón-szigeteket választja. Ezek a szigetek számos turisztikai látnivalóval rendelkeznek, beleértve a történelmi emlékműveket, a kiváló gasztronómiát, a gyönyörű strandokat és a lélegzetelállító természeti szépségeket. A Kiklad-szigetek a görög szigetvilág legszebb részei közé tartoznak. Az itt található szigetek közé sorolható többek között Santorini, Mykonos, Naxos és Amorgos.

Santorini

Ha valaha is láttál képet Görögországról, nagy valószínűséggel a Santorini-szigetről származik. A fehérre meszelt házak és az egzotikus strandok ikonikus látványa a világ minden tájáról idevonzza az embereket. A sziget tökéletes utazási cél pároknak is ajánlott, de a családok és a baráti társaságok számára is kiváló lehetőséget kínál.

Mykonos

A Mykonos sziget a kikapcsolódásra vágyó utazók álma. A partik, a luxusüzletek és a világszínvonalú éttermek mellett a sziget hagyományos görög hangulatot is áraszt magából. A mesés kikötő, a festői utcák és az időtlen időket idéző házak között barangolva igazi görög életérzést lehet megtapasztalni.

Naxos

Naxos szintén egy népszerű úti cél a Kiklad-szigeteken. A hatalmas, homokos strandjairól és a kristálytiszta vízéről ismert. A tengerparti sétányon sétálva érdemes felkeresni a híres Portara-kaput, amely egykor a Deloszi templom bejárata volt. A sziget közepén található Apiranthos falu szintén megér egy látogatást a hagyományos épületei és a kővel borított utcái miatt.

Amorgos

Ha egy kicsit csendesebb és nyugodtabb helyre vágysz, az Amorgos nevű sziget tökéletes választás lehet a számodra. Ez a sziget a nyüzsgő, főbb turistautaktól elszigetelt, és békés légkört áraszt. Az itt található egzotikus strandok, a hagyományos falvak és az ősi kolostorok mind-mind elképesztő élményt nyújtanak.
Mielőtt azonban görög vizekre evezel, ne feledkezz el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a gondtalan kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk:
Tavasszal Japánban