A legszebb nemzeti parkok az USA-ban

Ha az Amerikai Egyesült Államokba látogattok semmiképp ne feledkezzetek meg a kontinensen található természeti csodákról. Összegyűjtöttük az USA legszebb nemzeti parkjait!

 

Grand Canyon nemzeti park

Az Arizona államban fekvő nemzeti park központi látványossága, a Grand Canyon bizonyára mindenki számára ismerős. A vadregényekben is gyakran emlegetett szurdokot a Colorado folyó hozta létre, több millió év alatt.  Bár a terület egy részét ma is indiánok lakják, egész évben látogatható. A természeti ritkaság meredek ösvényein  lejuthattok a folyóig, amely kedvelt helyszín vadvízi evezők számára.

Yellowstone nemzeti park

A világ legrégibb és egyben legszebb nemzeti parkja, a Yellowstone a Sziklás-hegységben található. A park egy szupervulkán kráterében jött létre, melynek utóműködései a mai napig hatnak, alakítják a felszínt. A vulkáni eredetnek köszönhetően igazi természeti csodákat fedezhettek fel a területen. Az itt található gejzírek és vízesések meseszép környezetet biztosítanak. A térség gazdag állatvilággal büszkélkedhet, találkozhattok fekete medvével, grizzly-vel, vagy bölénnyel.  

Zion nemzeti park

A Utah államban fellelhető nemzeti park egy vörös homokkőből, a Virgin-folyó által kifaragott káprázatos kanyon. Keletkezése végett a terület a piros minden árnyalatában pompázik, rózsaszíntől a vörösig. A parkot túraútvonalak segítségével felfedezhetitek, az ,,Angyalok leszállóhelye”-re vezető útvonalat követve pedig a kanyon tetejéről az egész terület szépségében gyönyörködhettek. 

Bryce Canyon

A Bryce Canyon nemzeti parkot ,,Utah lángoló sziklakertje”-ként emlegetik. A homokkőből kinőtt milliónyi vörös  sziklatorony páratlan látványt kölcsönöz, a sziklaoszlopok labirintusában barangolva pedig soha nem látott természeti csodának lehettek részesei. 

Mielőtt belevágnátok az életre szóló kalandba, mindenképpen kössétek meg a megfelelő utasbiztosítást, a teljes biztonság érdekében!

Következő cikkünk: Kulináris élmények Európában: az európai konyha remekei