A legszebb skandináv városok

Az északi városok és kultúra szerelmeseinek nehéz dolguk van, ha választás előtt vannak, hiszen rengeteg csodálatos skandináv kisvárost látogathatunk meg Észak-Európában. Íme 3 skandináv város, ahol garantáltan megcsap majd a skandináv életérzés! 

Odense, Dánia

Odense városa a skandináv mitológia főistenéről, Odinról kapta a nevét. Az óváros hangulatos kis utcái letagadhatatlanul a dán életérzést keltik, ahol szívesen ülünk ki egy kávézóba a kerékpárosokat bámulni. Az Andersen szülővárosaként is emlegetett Odense a dán kultúra melegágya. A híres dán meseíró egykori lakhelyét meg is tekinthetjük a városban, hiszen ma már múzeumként funkcionál, ahol Andersen régi kéziratait és használati tárgyait szemlélhetjük meg. Odenseben rengeteg látnivaló vár, mint például a Egeskov vár, amely egy kis tó közepén magasodik a 16. század óta. Kimondottan kedvelt nevezetesség továbbá a Galleri Galschiøt és a Carl Nielsen Múzeum a dán kultúra kedvelőinek körében.

A képen víz, hegy, kültéri, csónak látható

Automatikusan generált leírás

Bergen, Norvégia

Bergen, Norvégia második legnagyobb városa a délnyugati Hordaland megyében terül el. Bergen nagyvárosként van számontartva, bár jellegéből ítélve inkább egy hangulatos kisváros érzését kelti. Lakói büszkén képviselik a város kulturális hagyományait, aminek őrzését továbbá a rengeteg múzeum, művészeti galéria és kulturális rendezvény segíti elő. A város ugyancsak büszke képviselője a híres Norvég fjordoknak: a tenger és a hegyek közelsége még több látogatót vonz a városba.

Lund, Svédország

Svédország legrégebbi városa, Lund egy kis hegy lejtőjén fekszik. Lund gyönyörű óvárosa megőrizte régies jellegét műemlékein és középkori épületein keresztül, cserébe a várost rengeteg egyetemista lakja, hiszen a 90 ezres lakosság fele diák, akik a várost felpezsdítik. Lund legnagyobb ékessége a román stílusban épült Székesegyház, ami Skandinávia egyik legnépszerűbb vallási épülete. A katedrális mellett található a Lundagård Park, amelytől csak egy kicsit kell tovább mennünk, hogy megpillantsuk a Lundi Egyetem impozáns érületét. A rangos oktatási intézményt gyönyörű kert és népszerű sétálóhelyek ölelik körbe. 

Bármikor is utazunk az elbűvölő városok valamelyikébe, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

A következő cikkünk: A legszebb európai koncerthelyszínek