A legszebb városok a Duna mentén

Sokszor talán nem is gondolunk bele, hogy a Budapesten is átfolyó Duna mekkora utat tesz meg. Európa második leghosszabb folyója, 10 országon és számos városon keresztül éri el a Fekete tengert. Cikkünkben összeszedtük, hogy melyek azok a városok, amiket mindenképpen érdemes meglátogatni, akár hajóval, akár a szárazföldön szeretnénk jobban felfedezni a folyamot.

A-legszebb-varosok-a-Duna-menten-(1).jpeg

Passau

Mielőtt a Duna elérné Ausztriát, összegyűjt két másik folyót is. A “három folyó városának” (Dreiflüssestadt) is nevezett település különlegessége, hogy egy helyen folyik bele az Inn és az Ilz is a Dunába. A három folyó összeérése igazán látványos tud lenni, hiszen gyakran eltérő színű víztömegek találkoznak. Az összefolyás megcsodálása után pedig kellemes sétákat tehetünk a szép, gazdag múlttal renelkező óvárosban.

Linz

A mai település helyén már a kő- és bronzkorban egyaránt alakulat ki kisebb telepek, mivel a hely alkalmas volt egy Dunai gázló kialakítására. A terület innentől kezdve folyamatosan lakott volt, majd a 17. századtól kezdve egyre komolyabb kereskedelmi, ipari jelentőséggel bírt. Első ránézésre talán Budapesthez hasonló várost láthatunk benne, azonban gazdag történelme számos látnivalót hagyott ránk. A Fő tér még az 1200-as években kialakult formáját őrzi, a Régi dóm és a Kapucinus templom a 17. században épült. Ez utóbbi Montecuccoli végső nyughelye is egyben. A Várkastély pedig a 15. század emlékeit őrzi a mai napig. Illetve itt található Ausztria legnagyobb egyházi jellegű épülete, a Mariendom is.

Belgrád

Európa egyik legrégebbi városa. A Duna és a Száva összefolyásánál elhelyezkedő települést 878-ban említették ezen a néven. Mi azonban sokáig Nándorfehérvárként hivatkoztunk rá, és a magyar történelemben is jelentős szerepet játszott. Az évezredes város az idő során sok mindent megélt, a különböző népek, kultúrák pedig mind rajtahagyták a nyomukat. Szerbia fő- és legnépesebb városát, gazdag múltja és különleges építészeti látványosságai ma is kedvelt turista célponttá teszik.

Mielőtt azonban útnak indulsz, ne feledkezz meg az utasbiztosításról! Megvéd a váratlan események kellemetlen hatásaitól, ezért sokkal nyugodtabban tudod élvezni az utazást.

Következő cikkünk: Bali - a tökéletes úti cél a kikapcsolódásra és a feltöltődésre

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']