A lenyűgöző Kappadókia

Kappadókia egy Kis-Ázsiában fekvő terület, amelyet délen a Torosz-hegység, északon a Fekete-tenger, keleten az Eufrátesz határol. Kappadókia a történelem során a kőkorszak óta számos civilizációnak is otthont adott. A régió ezen struktúrájának előnyeit felhasználva számos sziklás település, ház, kolostor, templom, kápolna és földalatti város épült. Az úgy nevezett tündérkémények is itt helyezkednek el. 

Kappadókia látnivalók tekintetében leginkább meseszép tájairól, barlanglakásairól, figyelemreméltó sziklaalakzatairól és természetesen több száz hőlégballonjáról híres, amelyek minden reggel napfelkeltekor lebegnek az égen. A Kappadókia hőlégballon felszállás gyorsan a világ egyik leggyakoribb bakancslistás élményévé vált. Nem meglepő, hogy miért: miközben kellemesen lebegünk a hőlégballonban Goreme Town történelmi barlanglakásai felett, több mint 100 másik léggömbbel napkeltekor, egyszerűen egy mesebeli jelenethez hasonlítható. Minden évben több mint félmillió ember élvezi a hőlégballonozást Kappadókiában. 

Van azonban más látni- és tennivaló is Kappadókiában, például a Rózsa-völgy meglátogatása. A hihetetlen sziklaalakulatok homokkő ásványai ebben a régióban rózsaszín árnyalattal rendelkeznek, ez a rózsaszín árnyalat pedig a nap folyamán egyre látványosabb, míg végül napnyugtakor éri el csúcspontját, amikor a nap közvetlenül a Rózsa-völgyre ragyog. 

Egy másik népszerű Kappadókia látnivaló a Goreme Szabadtéri Múzeum. Érdemes vezetett túrával felfedeznünk az évszázadokkal ezelőtti ősi festményeket, templomokat és barlangházakat, hiszen rengeteg érdekesebbnél érdekesebb történetet hallhatunk róluk.

Érdemes szót ejteni az Ortahisar kastélyról is, Kappadókia egyik legjobb kilátóhelyéről, ahonnan csodálatos kilátás nyílik egészen Uchisarig és Göremeig! A kastély tövében először egy macskaköves sikátoron és ösvényen kell végig sétálnunk, miközben több kávézó és borospince mellett is elhaladunk - és nem bűn, ha be is térünk útközben! 

Maga a felmászás körülbelül 5 percet vesz igénybe, mivel nem egészen a tetejére tartunk, hanem csak a vár közepéig. Az út a kastély belső barlangjain, létráin és külső lépcsőin vezet át, így egy igazán kalandos élményben lehet részünk. Közvetlenül naplemente előtt aranyszínű fény vetül a kastélyra, és minden irányban elképesztő kilátás terül elénk. Egy igazán felejthetetlen élmény, amelyet nem lehet visszaadni fotókról, a saját szemünkkel kell látni, hogy átéljük ezt a varázslatos látványt.

Irány Kappadókia csodás vidéke! Azonban mielőtt lefoglalnánk a hőlégballont, kössük meg utasbiztosításunkat, hogy ne érhessen váratlan meglepetés!

Következő cikkünk:
A lenyűgöző Portoroz

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']