A Maldív-szigetek

A képeslapra illő Maldív-szigetek egyedülálló vendégszeretettel, rengeteg természeti kinccsel és gazdag élővilággal várja a turistákat, akik egy felső kategóriás utazási élményt keresnek. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és látványosságokat ebből a csodálatos országból, amelyek biztosan Téged is elkápráztatnak majd!

A Maldív Köztársaság egy szigetország, amely az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél fekszik. A szigetország 26 atollból, 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely. Érdekessége, hogy egyik sziget területe sem nagyobb 13 négyzetkilométernél, így bármelyikre is látogatunk, az azúrkék tenger vesz körbe minket. A szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virága névre keresztelte. A szigetek nem emelkednek 2,5 méternél magasabbra a tengerből, és a terület 80%-a legfeljebb 1 méterrel van a tengerszint felett, így a globális felmelegedés okozta növekvő vízszint a szigetek elnyelését fenyegeti. 

A Maldív-szigetek szinte egész évben ideális nyaralóhely, mivel éghajlata szubtrópusi, így az átlaghőmérséklet ritkán esik 25 °C alá és általában eléri a 30 °C-os hőmérsékletet. Ugyanakkor, amit nyaraláskor mérlegelni kell, hogy az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugati monszun májustól októberig, az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart. A délnyugati monszun júniusban és júliusban általában szelet és intenzívebb csapadékot hoz.

A Maldív-szigetek leginkább a gyönyörű fehérhomokos partjai miatt vonzza a turistákat, illetve nagyon kedvelt program a szigeten a snorkelezés és a búvárkodás a gazdag vízi világ felfedezésére. A szigetország fővárosa Malé, amely egyben a Maldív-szigetek egyetlen városa és gazdasági központja, ahonnan rengeteg járat indul a többi szigetre. Malé 1,6 kilométeres szigete könnyen felfedezhető akár kerékpárral vagy gyalogosan. Érdemes megtekinteni a kikötőket, a halpiacot és betekinteni az arab kultúrába a különböző vallási épületeken keresztül. 

A legnépszerűbb úti cél a fővároson kívül a Huvahendhoo-sziget, a Kakaó-sziget, a Veligandu-sziget és a Fonimagoodhoo-sziget, de az ország összes gyöngyszemét érdemes felfedezni. Bármelyik szigetet is választod, egy biztos: egy igazi trópusi paradicsomban dogod magad érezni! 


Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A gyönyörű Azori-szigetek