A mediterrán Alanya

Alanya páratlan üdülőváros a török riviérán, az Antalyai-öbölben, Pamphülia tengerparti részén, a Toros-hegység és a Földközi-tenger között helyezkedik el, Antalya városától 120 kilométerre. Gyönyörű és hosszan elnyúló tengerparti szakasszal kecsegtet, a strandolás szerelmeseinek ideális helyszín. A település szinte szimbóluma a tengerbe hosszan benyúló sziklaszirt, amin a nevezetes vezér, I. Alaeddin Keykubad által épített erőd magasodik. Különleges alanya-i látnivaló a Damlatas-barlang is. Bazárok forgataga és a pezsgő éjszakai élet nyújt felejthetetlen élményt és autentikus török életérzést a látogatóknak, korosztálytól függetlenül.

Alanya Kleopatra Beach -és a Keykubat nevű strandjait Alanya óvárosa és a híres kastély választja el egymástól. A strandok rendkívül biztonságosak és családbarátok, és minden szükséges kényelmi lehetőséggel rendelkeznek, például kávézók és zuhanyzók. Olyan aktív tevékenységek is elérhetők, mint a jetski, az ejtőernyőzés és a röplabda, de ugyanakkor a tengerparton gyönyörű sétány is található, amely tökéletes a naplementében való sétákhoz, fantasztikus kilátással a kastélyra és a Földközi-tengerre, valamint szép kis parkok ülnek.

Alanya jól fejlett mezőgazdasággal rendelkezik, és különösen ismert banánültetvényeiről, valamint illatos narancs- és citromkertjeiről. Alanyas éghajlata miatt egész évben rengeteg friss gyümölcsöt és zöldséget találhatunk itt. Alanya utazási célpontként kiváló választás, ha gasztronómiai élményekre vágyunk, hisz számos török ​​és nemzetközi éttermet, hangulatos kávézókat és keleti édességeket kínáló árusokat kínál. Központja és a kikötő élénk éjszakai életet kínál, bárokkal, élőzenével, valamint nagyobb éjszakai klubokkal és diszkókkal. 

Különleges török élményért pedig látogassunk meg egy törökfürdőt, amely a török ​​kultúra fontos része, és egy különleges élmény, amit kipróbálhatunk a csodás Alanyában, ha valódi pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyunk egy esetleges átmulatott éjszaka vagy egy városnézéssel eltöltött hosszú nap után. 

Alanya időjárás tekintetében igencsak kedvez a nyaralni vágyóknak, hisz vidékén mérsékelt mediterrán éghajlat uralkodik. Nyáron leginkább meleg és napos időjárásra számíthatunk, a hőmérséklet ilyenkor eléri a 30 fokot is. Ebben az időszakban a tengervíz 28-29 fokra is felmelegszik. A téli hónapok alatt sok csapadék esik. Alanya évi átlaghőmérséklete 17 fok körül alakul.

Ne tétovázzunk hát, kössük meg utasbiztosításunkat és irány Alanya, a mediterrán mennyország!

Következő cikkünk: 
A múlt és a jelen találkozása Valenciában


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']