A modern Ammán és a vibráló Jordánia

Jordánia fővárosa, Ammán, egy izgalmas és dinamikus hely, amely magában hordozza az ország gazdag történelmét és kultúráját. Az elmúlt években azonban a város jelentős fejlődésen ment keresztül, és ma már egy modern és vibráló metropolisz. Ha Ammán a következő úticélunk, mindenképp érdemes alaposan megismerni ezt a különlegest várost!

Az Ammán kultúra

A Római színház a város egyik legrégebbi és legjelentősebb épülete, amely az ókori Római Birodalom idején épült. Az épületben ma is számos rendezvényt tartanak, és az épület maga is megtekinthető. A kötélpálya pedig egy 1000 méteres hosszúságú kötéllel felszerelt kabin, amely átszeli Ammán városát, és gyönyörű kilátást nyújt a városra.

Ammán óvárosa rengeteg lehetőséget kínál a látogatóknak. Az óvárosban található piacokon számos kézműves áru, édesség és fűszer vásárolható. A falakat díszítő falfestmények pedig különleges látványt nyújtanak.

Az Ammán citadella

Az Ammán citadella a város egyik legmagasabb pontján található, és gyönyörű kilátást nyújt a városra és a környékre. A citadella területén számos régészeti leletet találni, mint például a Római színházat, az Órátoronyat és a Palotát. Az Ammán citadella a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága, és rengeteg történelmi érdekességet rejt magában.

Az Al-Husseini mecset

Ez a mecset Jordánia egyik legismertebb és legnagyobb mecsete. Az épület impozáns külsővel és belső térrel rendelkezik, és számos hívő és látogató számára jelent szent helyet. Az Al-Husseini mecset a város szívében található, és az épület környezete is gyönyörű látványt nyújt.

A Wadi Rum sivatag

A Wadi Rum sivatag Jordánia egyik legszebb természeti csodája. A sivatagban rengeteg homokdűne, sziklás hegycsúcs és kanyon található. A helyi beduinok vezetésével lehet különleges sivatagi kalandokban részt venni, mint például kempingezés a sivatagban, vagy a sziklák mászása. A Wadi Rum sivatagot a Star Wars filmek több jelenetének helyszínéül is használták.

Az Ajlouni erőd

Az Ajlouni erőd Jordánia északi részén található. Az erőd a 12. században épült, és a szultán székhelyeként szolgált. Ma már turistalátványosságként szolgál, és gyönyörű kilátást nyújt a környékre.

Ha egy izgalmas, kultúrában és történelemben gazdag városra vágysz, akkor Ammán lehet a tökéletes választás! Mielőtt azonban ellátogatnál ide, ne feledkezz el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Fedezzük fel Zanzibárt, a "Fűszerszigetet"!