A múlt és a jelen találkozása Valenciában

Valencia, Spanyolország harmadik legnagyobb városa Földközi-tenger partján fekszik Valencia autonóm közösség és Valencia tartomány székhelyeként. Neve, amely latinul erősséget jelent az ókori Valentia névből ered. Ez a gyönyörű város rengeteg nevezetességet rejt, történelmi és modern városrészek úgy léteznek egymás mellett, hogy ez az ellentétes kettősség természetesnek hat nem csak a helyiek, de a turisták szemével is. 

Valencia látnivalók tekintetében is igen színes: például a csodás Bazilika, a Torres de Serranos városkapu, a Selyem Tőzsde épülete és a Casco Antiguo is igencsak népszerű látványosságok. Ha valaki rendhagyó jellegű élményekre vágyik, akkor többek között a régi, de felújított központi piac, a Művészetek Városa vagy a L'Oceanogràfic ócenárium is remek választás, de semmiképp sem szabad kihagyni a 19. századi bikaviadalaknak helyt adó arénát sem, ahol ma már természetesne nem hódolnak eredeti funkciójának, de rengeteg érdekes programon vehetünk részt benne. 

Sokan nem tudják, de Valencia a paella szülőföldje, amely ma már egy tenger gyümölcseivel készített rizses ételként él a köztudatban, de itt megkóstolhatjuk a tradicionális paellát is, amely tengeri herkentyűk helyett legtöbbször nyúllal, csirkével vagy kacsával készül. 

A mediterrán területekre jellemző, már-már szinte kötelező pálmafák, narancsfa ligetek és virágoskertekkel tarkított utcák és parkok kiváló helyszínt biztosítanak kellemes ebéd utáni sétákra vagy épp a lemenő nap fényében való andalgásra. Valencia tengerpartja puha fehér, homokos strandokkal várja a napozni és fürdeni vágyó nyaralókat, akiket nem is kell nagyon nyüstölni: a mindig napos, meleg időjárás az évek alatt üdülőparadicsommá varázsolta ezt a várost. 

Érdemes megemlíteni, hogy Valencia a többi spanyol nagyvároshoz képest kevésbé ismert, ezért jelentősen olcsóbb szállásokat találhatunk ebben a városban. A rengeteg szép és különleges látnivalót mellett barátságos, kellemes városi hangulattal és kiemelkedően jó közbiztonsággal élvezhetjük az itt töltött időt.

Valencia időjárása a nyári időszakban természetesen nyaralásra kiválóan alkalmas, hiszen ilyenkor meleg és napos az idő, a hőmérséklet pedig sokszor eléri a 30 fokot, sőt, ilyenkor a tengervíz felmelegedhet akár 26 fokra is. Bár októberben esik a legtöbb eső, ez a mennyiség nem a nálunk megszokott őszi csapadékmennyiséget jelenti, így ha valaki ebben az időszakban tervezi nyaralását, ettől nem kell elriadnia. Valencia éves átlagos hőmérséklete 20 fok, ez annak köszönhető, hogy ideális klímáját mediterrán éghajlati hatások formálják.

Kössük meg utasbiztosításunkat, pakoljuk be a bőröndöt és már indulhatunk is Valencia városába egy felejthetetlen nyaralásra! 

Következő cikkünk:
A napfényes Malaga