A népszerű Hawaii

Hawaii méltán szerepel sokak bakancslistáján az álomutazások között, hiszen egyedülálló trópusi természete és csodálatos partjai minden szemet elkápráztatnak. Fedezd fel Hawaii legszebb természeti csodáit és látnivalóit, ha egy igazi, életre szóló élményt szereznél magadnak!

Hawaii az Amerikai Egyesült Államok egyik exklávé tagállama, pontosan az 50. tagállam, 1959. augusztus 21-e óta. Földrajzilag elkülönül az ország törzsterületétől, de még az amerikai kontinenstől is, és lényegében egy Polinéziához tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon. Fővárosa és egyben legnagyobb települése a csodálatos Honolulu. A Hawaii szót a proto-polinéziai Sawaiki szóból származtatják, melynek jelentése „anyaföld”.

De vajon mitől ilyen vonzó úti cél Hawaii? Hawaii változatos természeti környezetének és meleg trópusi környezetének hála rengeteg turistát vonz. Hawaii aktív vulkánjai és lélegzetelállítóan gyönyörű strandjai a szörfösöknek, a biológusoknak és a vulkanológusoknak is igazi paradicsomként szolgálnak.  

A leghíresebb, igen felkapott strand az Oahu-n található, csaknem 2,5 kilométer hosszú Waikiki Beach. Az impozáns tengerpart megannyi aktív pihenési alternatívát kínál az azúrkék hullámok közötti fürdőzés mellett. A strand rendkívül híres a szörfösök körében, a Waikiki Beach Walk sétányon pedig minden szórakozási lehetőséget megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. 

Hawaii látnivalói élén szerepelnek a vulkánok is, amelyekből néhányat a Vulkánok Nemzeti Park meglátogatásával felfedezhetünk. Ha a természeti túrák szerelmesei vagyunk, érdemes útba ejteni a Waimea Canyon Állami Parkot és a Na Pali Coast State Wilderness Parkot, ahol biztosan lenyűgöző látványban lehet részünk. Az emlékezetes autókázásokért ne hagyjuk ki a Hana Highwayt, amely a végtelen tenger mentén kanyarog és út közben rengeteg vízesés és természeti kincs vár minket. 

Hawaii kultúrája igen izgalmas és egyedülálló, így amennyiben ezen a csodálatos helyen vagyunk, a kultúra megismerésére is ajánlatos szánni egy kis időt. A Polinéziai Kulturális Központ tökéletes helyszín erre, ahol zene, tánc, kézműves bemutatók és játékok állnak rendelkezésre. 


Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A Húsvét-sziget