A romantikus Szantorini

A Kükládok szigetcsoportjának legdélibb tagja, Santorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengerben. Görögország része, Athéntól körülbelül 200 kilométerrel helyezkedik el. Egyedülálló tája, ősrégi történelme és természetesen világhírű naplementéi miatt Santorini egy olyan sziget, amely országos és nemzetközi rangsorban is vezet. A legnépszerűbb görög szigetek, mint Zakynthos, Kefalonia és Mykonos sem tudják felvenni a versenyt egy Santorini nyaralással.

Santorini utazás célpontjaként örök szépségének köszönhetően évente több ezer látogatót vonz, és nem meglepő, hogy a sziget a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Vad vulkáni tája, csodás épületei, gyönyörű természete, varázslatos strandjai, gazdag történelme és hagyományai teszik Santorinit Görögország gyöngyszemévé. 

A Santorini vulkán a mai napig aktív, legutóbbi kitörése 1956-ban történt, amely azért is érdekes, mert ezzel kis vulkáni szigetek bukkantak elő a tenger mélyéről, ezek közül a Nea Kameni szigetecske igen népszerű napjainkban. Ez a vulkán hajó- vagy jet-ski kirándulásokkal könnyen látogatható, és kihagyhatatlan helyszín, ha Santorini-n nyaralunk.  

Természetesen Santorini tengerpart felhozatala sem okoz csalódást, rengeteg kristálytiszta vizű, homokos tengerpart várja a kikapcsolódni vágyókat, hogy egy hideg frappé mellett élvezzék a napsütést és a simogató hullámokat.

Az egyik legcsodálatosabb dolog Santorini-n az építészet, amely a kráter oldalában épült falvakat jellemzik. Ezek a festői falvak hófehér házairól, aszfaltozott utcáikról, csodálatos templomaikról és legfőképpen az Égei-tengerre nyíló lélegzetelállító kilátásukról híresek. Ezek mellett a képeslapokról is jól ismert kedves kis szélmalom is büszkén várja rajongóit, hogy szebbnél szebb fotókat készítsenek róla! Ennek a különleges hangulatnak, valamint lélegzetelállító naplementéjének köszönhetően Santorini népszerű esküvői helyszín és egyben nászút célponttá vált az utóbbi években. 

Santorini időjárás szempontjából májustól novemberig tökéletes nyaraló célpont, hisz ebben az időszakban végig kellemes meleg a hőmérséklet, és csak kevés vagy szinte nulla csapadék hullik. Santorini legmagasabb átlaghőmérséklete augusztusban 29 fok is lehet, a legalacsonyabb pedig januárban 15 fok, tehát télen sem kifejezetten az évszakra jellemző hideg várható.  A tengervíz hőmérséklete 25 és 30 fok között mozog a nyári időszakban, így mindig jól esik megmártózni benne! 

Kössük meg utasbiztosításunkat és indulhatunk is, hogy átéljük a romantikát Santorini szigetén!

Következő cikkünk:
A Sunny Beach üdülőparadicsom

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']