A Seychelle-szigetek legszebb természeti képződményei

A Seychelle-szigetek egy igazi paradicsom: a képeslapra illő fehérhomokos partok, a gazdag, trópusi élővilág, a különleges természeti képződmények, a kristálytiszta azúrkék víz és a pálmafák hangulata a szigeteken semmihez nem fogható! Ha Te is egy igazi édenben töltenéd a nyaralásod, akkor a Seychelles-szigetek tökéletes úti cél lesz. Mutatjuk, hogy miért! 

Az Indiai-óceánon elterülő trópusi szigetvilágot több, mint száz korallsziget és korallzátony alkotja. Afrika önálló államai közül a Seychelles-szigetek a legritkábban lakott. A szigetek a 16. századig lakatlanok voltak, aminek köszönhetően a szigeteken rengeteg érintetlen természeti kincs maradt meg. 

Az Anse Source D’Argent a La Digue szigeten található, és a szigetvilág legimpozánsabb partja. A hófehér, puha homokból kiugró monumentális gránitsziklák és a buja, élénk zöld növényzet édeni fürdőzési élményt nyújt a pihenni vágyóknak. 

A Seychelles-szigetek csodálatos zátonyokban gazdag terület. A St. Pierre zátonynál érdemes a víz alá merülni és megcsodálni a gazdag víz alatti élővilágot a kristálytiszta vízben. A zátony a Curieuse Nemzeti Parkban található, ahol a felszínen is rengeteg csodálatos természeti kincs felfedezése vár! 

A Seychelles-szigetek legnagyobb nemzeti parkja, Morne Seychellois National Park Mahé szigetén terül el egy óriási területen és nyújt elképesztő természet közeli élményt. A park legmagasabb pontja 900 méteren van, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező településekre. A túra útvonaláról a Port Launay és a Baie Ternayt tengerpartok is könnyen megközelíthetőek.  

Az Anse Lazio a Praslin-sziget legimpozánsabb partszakasza, ahova egy kisebb dombon átsétálva érkezhetünk meg. A tökéletes, képeslapra illő tengerpart csodálatos kikapcsolódást ígér a hófehér homoknak, az árnyékot adó kókuszpálmáknak és a kristálytiszta víznek köszönhetően. 

Ha a Seychelles-szigeteken járunk, ne hagyjuk ki a Curieuse-szigetet sem, amely csodálatos óriásteknősöknek és kókuszpálmáknak ad otthont. A sziget a Praslin-szigetről közelíthető meg hajóval, így érdemes egy napos túrát szervezni a teknősök szigetére is. 

 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel! 

Következő cikkünk: Argentína legszebb természeti képződményei