A sokszínű Barcelona

Barcelona az egyik legizgalmasabb európai nagyváros, amit évről-évre rengeteg turista látogat. Nem véletlen, hiszen látnivalókban biztosan nincsen hiány. A katalán főváros különleges épületeket, közeli tengerpartokat, izgalmas túrákat, egyedi gasztronómiát és színesebbnél színesebb programokat kínál. Íme, a legismertebb helyek, amiket semmiképp se hagyj ki, ha Barcelonában jársz!

La Sagrada Familia / A Szent Család Temploma

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint Gaudí élete főművével, a Szent Család templomával? Az aprólékosan kidolgozott részletekkel teli templomon Gaudí több, mint 40 évet dolgozott, majd halála után folytatódtak a munkálatok. A Sagrada Familia várhatóan 2026-ra készül el teljesen, ami egyben az építész halálának 100. évfordulója lesz. Elkészülte után a templom a világ legmagasabb temploma lesz, és egyben Barcelona legmagasabb épülete is. 

Güell park

A Güell park kialakítása ugyancsak Gaudí nevéhez fűződik. A park gyönyörű épületei, csempékkel kirakott lépcsői, különleges növényekkel övezett sétányai tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a város zajától távol, valamint szemet gyönyörködtető panorámát biztosítanak a katalán fővárosra.

Picasso múzeum

Ha kulturális élményekre vágysz, mindenképp látogass el Barcelona legnevesebb múzeumába, a Picasso múzeumba is. A tárlatok Picasso több, mint 3500 munkáját mutatják be. A múzeum leginkább a festő korai munkásságából birtokol festményeket, rajzokat és kerámiákat, így Picasso leghíresebb alkotásain kívül pályafutásának az elejét is megismerhetjük. 

Tengerpart

Barcelona tengerpartja egy karnyújtásnyira van a nagyvárostól, így a sok-sok nevezetesség között beiktathatsz egy frissítő csobbanást is. Barcelona strandjai közül a Barceloneta a legismertebb. Itt lehetőséged van az aranyhomokos parton mindenféle vízi sport kipróbálására, strandolásra, napozásra, vagy megkóstolhatod a környék kedvelt ételeit a tengerparti éttermekben. 

Camp Nou stadion

Természetesen nem maradhat ki a sorból a futballrajongók bakancslistás stadionja sem, a Camp Nou. A FC Barcelona otthona Európa legnagyobb befogadóképességű stadionja, összesen 99 ezer néző befogadására alkalmas. A Camp Nou-ban szervezett stadiontúrákon is részt lehet venni, ahol az érdeklődők megtekinthetik a múzeumot, a futballpályát, a trófeákat és a vendégcsapat öltözőjét. 

Mielőtt belevágnál az izgalmas barcelonai utazásodba, gondolj biztonságodra! Indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és az életre szóló kalandok érdekében! Biztonságos utazásra fel!