A Sunny Beach üdülőparadicsom

A Napospart, vagyis a Sunny Beach a Fekete-tenger partján elterülő egyik legnépszerűbb turistaparadicsom Bulgáriában, Neszebár térségében, Burgasztól mindössze 35 kilométerre. Kiváló minősítésű 8 kilométer hosszan elterülő, finom, fehérhomokos strandja a turisták kedvenc célpontja évről évre, nem véletlenül vonzz több százezer nyaralót ez a partszakasz a világ minden tájáról. Napozáshoz, pihenéshez abszolút ideális, hiszen szinte mindig napos idő vár itt bennünket, innen is kapta a nevét ez a terület, de ezzel egy időben simogatóan kellemes szellőre is mindig számíthatunk, tehát összességében Sunny Beach időjárása a tökéletes nyaralóidőt biztosítja számunkra. 

Rengeteg vízisport kipróbálására van lehetőségünk a tengerparton, ha sütkérezés helyett inkább az aktívabb programok vonzanak bennünket. A víz fokozatosan mélyül, így a legkisebbeknek is biztonságos pancsolást nyújt, és ezzel együtt teljesen kristálytiszta, így igen népszerű a búvárok és a sznorkelezők körében is. Sunny Beach Old Town nyüzsgő városi forgataggal, kiváló éttermekkel és bárokkal várja az egész napos tengerparti kikapcsolódás után enni-inni vágyó vendégeket. A pörgős éjszakai élet mindig felhőtlen szórakozást biztosít az ideutazóknak, a bulizni vágyó fiataloknak és az idősebb korosztály képviselőinek egyaránt, hiszen rendkívül sokszínű a szórakozóhelyek és programok skálája. Nem szabad megfeledkezni a lélegzetelállító naplementékről sem, amelyek életre szóló élményt nyújtanak minden ideutazónak. A Napospart a legfelkapottabb bolgár nyaralóhely, ezt az is jól mutatja, hogy Sunny Beach szállás választéka is igencsak változatos árkategóriában és stílusban egyaránt, így mindenki megtalálja a számára ideális ideiglenes lakhelyet, ahol egy tökéletes nyári nap után álomra hajthatja a fejét! Sunny Beach parkolási lehetőségei is széleskörűek: nagy előnye ennek a területnek, hogy a legtöbb szálláshely ingyenes parkolást biztosít, így nem kell saját vagy bérelt autónk miatt aggódnunk strandolás közben sem.

A Napospart Bulgária egyik legkellemesebb területe, hisz klímájának köszönhetően (nevéhez híven) mindig napos és száraz a nyári időszakban, ezért érdemes ide szervezni a nyári kikapcsolódást, ha garantáltan jó időt szeretnénk. A nyári hónapokban átlagosan 28 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, ilyenkor természetesen a tenger vize is kellemesen felmelegszik. Ősszel és télen esik viszont a legtöbb csapadék, sőt, akár 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet ebben az időszakban, így Sunny Beach nem egy téli üdülő desztináció. Az óceáni éghajlat irányította Naposparton az évig átlagos hőmérséklet 15 fok, ám ez nem ad aggodalomra okot a nyári időszakban, amikor idelátogatunk nyaralásunk során. 

Mielőtt elutaznánk Bulgária legnaposabb tengerpartjára, gondoskodjunk a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről, hogy ne érjenek váratlan meglepetések!

Következő cikkünk:
A sokszínű Sevilla látnivalói