A Szerelem-alagútja Ukrajnában

Talán Ukrajnára a legtöbben nem hangulatos, romantikus úti célként gondolunk. Akik meghitt pihenésre vágynak általában Olaszországot vagy Franciaországot választják. Ám Ukrajna is rejt néhány varázslatos látnivalót, cikkünkben bemutatjuk a híres Szerelem-alagutat, amely autóval is könnyen megközelíthető hazánkból.

A képen fű, fa, kültéri, növény látható

Automatikusan generált leírás

Ukrajna középső részén, Kleven városától nem messze található a Szerelem-alagútja. A két kijevi kisvárost összekötő út egy régi, ám időnként máig működő vasút nyomvonalán található. Az olykor-olykor zakatoló mozdonyok ellenére a természet már-már átvette az uralmat az igazán romantikus hangulatot. A Szerelem-alagútja eredetileg főként ipari célokat szolgált, a gyárak és a fafeldolgozó üzemek közti szállítást végezték rajta, katonai megfontolásból, a rejtőzködés miatt ültették a fákat és a bozótost közvetlenül a sínek mellé. Ez teszi a helyet igazán különlegessé.

A gyönyörű természetes alagút gyakran telik meg helyi turistákkal, andalgó szerelmespárokkal, minden bizonnyal a legromantikusabb fotóhelyszínek egyike Európában, ezért az esetenként arra zötyögő vonatok mozdonyvezetőinek nagyon óvatosnak kell lennie a balesetek elkerülése érdekében.

Természetesen nem csupán a szépsége miatt látogatják meg sokan az alagutat: a helyi mondás úgy tartja, hogy azoknak a pároknak, akik a helyszínt bejárják, egy kívánságuk teljesülni fog feltéve, hogy mindkettejük szándékai komolyak. A két városka közt vezető teljes vonal egyébként 6,4 kilométer hosszú, melyből csaknem 5 kilométer halad végig az erdőn mesés környezetet biztosítva a könnyed, hangulatos sétákhoz. Nehéz eldönteni, hogy az alagútnak melyik arca szebb: a tavaszi és nyári zöld, az őszi színpompa és a téli hólepel is megkapó, így nem csoda, hogy sokan bakancslistás tételként tekintenek a festői szépségű helyre.

Az alagút igazán népszerű turistalátványosságnak számít Ukrajnában, az ország minden részéről, illetve külföldről is sokan érkeznek ide. Néhány évvel ezelőtt a helyi gyár megbízásából kivágtak néhány fát az út mentén, ami rendkívüli felháborodást keltett a látogatók körében. Emiatt azóta nem nyúltak egyetlen fához sem.

Forrás: https://femina.hu/utazas/szerelem-alagutja-ukrajna/

A világ csodálatos természeti képződményei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Utazásra fel!

Következő cikkünk: Salar de Uyuni, a bolíviai sósivatag