A világ legextrémebb szállodái

Nászútra mennél? Speciális évfordulóra készültök? Esetleg történt valami az életedben, amit egy különleges utazással ünnepelnél? Van egy pár tippünk arra, hogy mivel tudod igazán feldobni.

A-legextremebb-szallashelyek-(1).jpeg

Manta Resort, Tanázánia

Tanzániához tartozó Pema sziget partjaitól nem messze, az Indiai-óceánon lebeg a vízben egy apró szállás. Úgy kell elképzelni ezt, mint egy stéget, amely az óceán fenekéhez van rögzítve. Három szinttel rendelkezik, van egy víz alatti hálószoba, egy vízfelszín feletti nappali, illetve a tetőn egy második ágy, arra az esetre, ha napozni szeretnénk, vagy a csillagok alatt tölteni az éjszakát. A víz alatti rész körbe teljesen átlátszó, így az ágyban fekve csodálhatjuk a különböző halakat, tengeri élőlényeket.

Giraffe Manor, Kenya

Nairobitól nem messze található a Giraffe Manor. A szálláshely különlegessége, hogy a futónövényekkel benőtt, közel száz éves kastélyok parkjaiban zsiráfokkal osztjuk meg a mindennapjainkat. Előfordulhat, hogy reggel egy-egy barátságosabb példány bedugja a fejét az ablakon, némi étel reményében. Napközben pedig a teraszokra kiülve, testközelből tudjuk csodálni ezeket a különleges élőlényeket.

Kakslauttanen Arctic Resort, Finnország

Finnország északi részén, Vuotso közelében üvegtetős jég igluk várják a kalandvágyó látogatókat. Az átlátszó borításnak köszönhetően az ágyból csodálhatjuk régióban gyakran látható északi fényt. Ha még ráadásul a téli sportok is vonzanak, akkor mindenképpen érdemes megszállni ezen a különleges helyen.

Jukkasjärvi Icehotel, Svédország

Ha a hideg szálláshelyek megmozgatják a fantáziádat, akkor az igluk mellett van még egy jó választás. Svédországban már 30 éve működik az Icehotel, ahol télen (december és április között), teljes mértékben hóból és jégből épült szálláshelyeken pihenhetünk meg. Ezeket minden évben újra felépítik, különböző művészek bevonásával, így minden alkalommal kicsit máshogy készül el, más műalkotások díszítik a szobákat. A hotel azt ajánlja, hogy az utazásunk első, vagy utolsó éjszakáját töltsük jégszálláson, a többit pedig hagyományos hotelszobákban, hiszen az állandó mínusz fokok megterhelőek lehetnek. Azonban az elvetemültek dönthetnek úgy, hogy akár több éjszakát is bevállalnak jégágyon.

Bárhová is megyünk, soha ne feledkezzünk el az utasbiztosításról! Az igazán különleges utazásoknál pedig kifejezetten fontos, hogy nyugodtan tudjuk eltölteni az üdülésre szánt időt.

Következő cikkünk: A legszebb városok a Duna mentén