A világ legjobb szörfös terepei

Nem kell nagyon messzire menni ahhoz, hogy hatalmas hullámokat lovagoljunk. Az Atlanti-óceán európai partjainál sem ritkák a jó szörfös helyek, azonban van egy pár igazi szörfös paradicsom, igaz nem éppen a szomszédban.

A-vilag-legjobb-szrofos-terepei-(1).jpeg

Hawaii

Valószínüleg sokaknak a szörfözésről először Hawaii jut eszébe. Nem véletlen, hiszen a modern szörf innen származik. A szigetcsoport adottságai tökéletesek a sport űzésére, a leghíresebb helyek pedig O’ahu szigetén találhatók. Az egyik legnevezetesebb szörfös tengerpart a Waikiki strand, ahol régen a Hawaii uralkodók mutatták be a népnek a tudásukat. A nagy hullámok meglovaglása pedig a sziget északi részén, a Waimea öbölben kezdödött.

Ausztrália

Brisbane-től délre található a Gold Coast. A város 57 kilométeres partszakaszának lényegében minden métere szörf paradicsom. A tökéletes feltételeket egy 25 millió évvel ezelőtti vulkánkitörés okozta, ami létrehozta a ma ikonikus gerinc vonalakat és földnyelveket. A keleti irányból a tengerbe érkező folyókból lerakódott homok pedig ideális vízmélységet teremtett. A jellemzően alacsony légnyomás trópusi ciklusokkal párosulva ideális az egyenletes hullámzás biztosítására. Ennek az együttállásnak köszönhetően szinte nincs olyan napja az évnek, amikor ne lennének szörfözésre ideális körülmények a város partjainál.

Indonézia

Nem mehetünk el szó nélkül Indonézia mellett sem. Bár a szigetcsoporton számtalan helyen élvezhetjük ezt a sportot, az epicentrum mégiscsak Bali szigetén van. Nem véletlen, a top 100-as hullám-listákon folyamatosan visszatérő partszakaszok, a hihetetlenül barátságos helyiek, a színes és vidám kultúra, eszméletlen ételek és a magával ragadó éjszakai élet vonzza a szörfösöket. Egyetlen hátránya talán pont az, hogy túl jó, ezért szinte nincs olyan időpont, amikor ne lenne tele emberrel. Persze ez rendkívül jó környezetet teremt a tanulásra is, amire a környezet is alkalmas, hiszen Bali tökéletesen alkalmas az először deszkára állók, és a profi szörfösök számára is.

Mielőtt nekivágunk a napsütésnek és a homokos tengepartnak, mindenképpen gondoskodjunk az utasbiztosításról. Bármilyen probléma felmerülése esetén nagy könnyebbséget jelent, ha pedig sportolni is tervezünk akkor teljességgel kihagyhatatlan.

Következő cikkünk: A világ legnagyobb állatkertjei