A világ legkülönlegesebb hídjai

Habár a budapesti hidak is egyedülállóan szépek, érdemes körbenézni a világban, hogy egyes építészmérnökök milyen híd-remekeket tudtak megvalósítani. Elhoztuk tehát a legkülönlegesebb hidakat a világ minden tájáról, amiket már fel is írhatsz a bakancslistádra!

A különleges vietnámi Aranyhíd

A Ba Na-hegység 1400 méter magas hegycsúcsait összekötő Aranyhíd Da Nang városában található. A híd jellegzetessége, hogy két kőkéz tart egy aranyszalagot a völgy felett, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul a magas hegyormok és a látványos meredélyek összképére. A 150 méteres gyalogoshidat 2018-ban adták át, azóta pedig igazi turista attrakcióvá vált. 

A képen égbolt, kültéri, épület, korlát látható

Automatikusan generált leírás

Tanjang-Kunsan, a világ leghosszabb hídja 

Kína sok mindenben az élen jár, nincs ez másképp a hídépítésben sem, hiszen a világ leghosszabb hídja is itt található. A 164,8 kilométeres Tanjang-Kunsan vasúti híd a Peking-Sanghaj nagysebességű vasútvonalon található. A vonalon utazók garantáltan nem maradnak kilátás nélkül, hiszen a híd a Yangcheng-tó felett is áthalad egy 9 kilométeres szakaszon. A híd hivatalos megnyitására 2011-ben került sor a több, mint 4 éves építkezés után. 

A híres-neves Golden Gate híd

Talán a világ legismertebb hídjának is nevezhetjük az ikonikus Golden Gate hidat, amely San Francisco igazi szimbólumaként ismert. A Golden Gate a maga 2737 méterével az Amerikai Egyesült Államok második leghosszabb függőhídja, amely a Csendes-óceánt és a San Francisco-öblöt elválasztó szorost íveli át. A Joseph Strauss által tervezett, art deco stílusú remekmű számos filmrészletből is ismerős lehet.

Millau-i völgyhíd, a világ legmagasabb hídja

A Franciaországban található Millau-i völgyhíd, vagy más néven Millau-i viadukt a világ legmagasabb közúti hídjaként még az Eiffel-toronynál is magasabb. A folyó a Tarn folyó völgyét íveli át a maga 343 méter magas pilonjaival és 245 máteres pilléreivel. A csodálatos hidat 2004-ben adták át, azóta emberek milliói csodálják meg a völgyet a remekműről, vagy éppen a hidat alulról, a Tarn folyótól. 

Akármelyik csodálatos remekmű is kerül a bakancslistádra, indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a biztonságos és felhőtlen időtöltés érdekében!

Következő cikkünk: Kortárs művészeti galériák Európában

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']